Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Baristas: Första boken

Tre killar och en kaffebar


Följ med till kaffebaren och möt Ludvig, Nicolas och Ruben, tre unga män som kommer att finnas för varandra i vått och torrt.

Ludvig går första året på Viktor Rydbergs gymnasium. Han har hamnat i en klass där han inte känner någon sedan tidigare vilket är skönt, men samtidigt är det utmattande att försöka hitta någon han kan funka med. Hemma hos Ludvig är det mindre bra. Ludvigs två yngre systrar och han själv gör sitt yttersta för att slippa varandra, precis som deras föräldrar verkar göra. Via en i klassen får Ludvig tips om att en kaffebar strax bakom Stureplan söker extrapersonal.

Nicolas börjar andra året på ekonomiska programmet på Östra Real. Han har året innan varit utbytesstudent i USA och återkomsten till Stockholm är rätt svår. Han bor tillsammans med sin mamma som ensam uppfostrat Nicolas eftersom hans pappa tidigt försvann ur bilden. En kväll när Nicolas är på väg hem från sin flickvän passerar han en kaffebar vid Stureplan. På en skylt i fönstret läser han att de söker personal.

Ruben har inlett andra året på teaterlinjen på Södra Latin och vantrivs. Från sin inrutade trygga uppväxt i Stockholmsförorten Djursholm längtade han hett efter en mer öppen och kreativ miljö. Men det han trodde skulle bli hans nya sköna teaterstil blev istället något han avskyr. En tjejkompis drar med honom till en kaffebar, och trots att han aldrig druckit en endaste kopp kaffe i sitt sjuttonåriga liv väcks hans nyfikenhet när han får reda på att de söker folk.Tre unga män från skilda uppväxtförhållanden lär känna varandra under en höst som blir både hektisk och lärorik. Att de tre bli vänner är givet redan från första stund. Trots att deras vägar till synes kanske aldrig skulle ha korsats, blir de livsnödvändiga för varandras utveckling.
Skriv en kommentar

Läsarkommentarer (1 st)

 • Jag älskar den här boken så mycket att jag typ dör måste läsa alla har bara inte fått tag på dom men är helt säker på att dom måste vara minst lika bra spm fördta

  Clara strid | 04 juni 2015
(1 av 1)

Visa fler

Recensionsdatum 2010-06-03
Mer om...
 • Författare

  Denise Rudberg
 • Recensionsdatum:

  2010-06-03
 • ISBN:

  9789143505054
 • Genre:

  Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
 • Utgivningsår:

  2010
Författaren
Denise Rudberg

Denise Rudberg

Denise Rudberg (f. 1971) har vunnit en stor läsekrets med romaner för såväl vuxna som ungdomar. Efter den framgångsrika ungdomsboksserien ”Tillsammans” är hon nu tillbaka med en ny serie: ”Baristas”. Njut!

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...