Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Tvillingarna Thornthwaites olycksaliga återkomst

Att vara en av tvillingarna Thornthwaite är inte bara dödligt farligt. Det är dubbelt så dödligt farligt.
Köp

Tvillingarna Thornthwaites olycksaliga återkomst är den brittiske succéförfattaren Gareth P. Jones andra helt fristående bok om de olycksaliga syskonen. Böckerna om tvillingarna har en given plats i den gotiska litteraturen bredvid klassiker som syskonen Baudelaire, Familjen Addams och Spiderwick. Läs om du vågar, men om du vill läsa en snäll och trevlig berättelse är det här helt fel bok!

Tvillingarna Lorelli och Ovid Thornthwaite är inte som andra 14-åringar. För det första är de föräldralösa och enda arvtagarna till en enorm förmögenhet. För det andra bor de i ett dystert och halvt nedbrunnet slott med märkliga tjänare. För det tredje har de slutit vapenvila efter åratal med gräsliga och olagliga mordförsök på varandra! Nu försöker de att leva ett stilla och normalt liv som att gå i skolan och träffa vänner. Det dröjer dock inte länge förrän väl många ”det var nära ögat-olyckshändelser” börjar äga rum igen. Frågan är om det är olyckshändelser eller om det är tvillingarna som har återgått till gamla (o)vanor? Eller är det någon i deras närhet som skulle tjäna på tvillingarnas hastiga och olustiga frånfälle?

En drastisk, skruvad och roligt elak berättelse med lika delar beräknande kyla och engelsk artighet. Ett måste för alla som gillar Spiderwick, syskonen Baudelaire och familjen Addams!

Kom inte och säg att vi inte varnade dig för denna läsning!

 

Om Tvillingarna Thornthwaites testamente:

"Att läsa denna bok är som att betrakta en spännande, charmig och mörk omgång av Cluedo. Alla har möjlighet och potentiella motiv till att begå minst några av alla mordförsök som boken innehåller. Samtidigt skildras det hela på ett bekymmerslöst ta-dagen-som-den-kommer-sätt som jag upplever som väldigt sympatiskt."
Sanna Ulfsparre, Västerbottens Folkblad

"en pusseldeckare av originellt slag /.../ den torra humorn, de gammaldags miljöerna och inte minst alla de excentriska adliga förfäder som presenteras. Upplösningen blir, också den, lika invecklad som en lords stamtavla. Detta är en klar bladvändare."

Susanne Holmlund/Sundsvalls Tidning

”Boken är spännande till sista sidan. Allt som du inte tror kommer att hända händer.” Måns Olausson 11 år, KP:s bokpanel/Sydsvenskan


Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2017-06-26
Mer om...
 • Originaltitel:

  The Thornthwaite Betrayal
 • Författare

  Gareth P. Jones
 • Recensionsdatum:

  2017-06-26
 • ISBN:

  9789163895395
 • Genre:

  Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
 • Översättare:

  Nina Östlund
 • Utgivningsår:

  2017
 • Mediakontakt:

  Jenny Helldahl
 • Bredd:

  144 mm
 • Höjd:

  192 mm
 • Djup:

  30 mm
 • Antal sidor:

  0
 • Vikt:

  0,388 kg
 • Formgivare:

  Lotta Bergqvist
Författaren
Gareth P. Jones

Gareth P. Jones

GARETH P. JONES är författare och teveproducent. Han bor i London och skriver ofta sina böcker på bussen på väg hem från jobbet. År 2012 tilldelades han "Blue Peter Book of the Year." Familjen Considines förbannelse röstades fram av skolelever mellan 8-12 år som den bästa boken 2012. Gareth har även skrivit de omåttligt populära böckerna Tvillingarna Thornthwaites testamente, Constables och Toops kistor och kransar och Trettons sällskap . Följ Gareth på www.garethwrites.co.uk eller på twitter: @jonesgarethp

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...