Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Döden och alla hans vänner
"... fantasifull, vemodig, rolig, poetisk, speciell. En bok för alla åldrar. "
Nils Ahnland, Bibliotekstjänst 

Döden och alla hans vänner

Min pappa Döden och jag
Köp

Hur är det att växa upp som son till Döden? En annorlunda uppväxtskildring från den kritikerrosade författaren Kristoffer Leandoer, med dekorativt suggestiva illustrationer av Emma Ekstam.

Dödis växer upp i pappas borg. Mörk och dyster tornar den upp sig över den steniga slätten, där vinden aldrig blåser och solens strålar inte når. Men längst bort vid synranden glittrar något till ibland: en flod. Den ska de korsa tillsammans en dag lovar pappa, men inte förrän Dödis vuxit upp.Tiden går långsamt, pappa försvinner allt som oftast över slätten, tyngd av sina plikter. Men när Dödis bestämmer sig för att utforska borgen Bris och Sönderslätt upptäcker han att det finns fler invånare i detta rike än han har varit medveten om. Med den skräniga kråkfågeln Tom Skräder och den giftiga spindeln, Jessika, lär sig Dödis alla viktiga saker som att fånga flugor och hur lång tid det tar att väva ett spindelnät. Ja, han lär sig till och med att läsa med Tom Skräders hjälp!

Men till slut kommer dagen då Dödis får följa med sin far över floden, till den levande världen, för att få reda på vilka de verkligen är och vad de måste göra. En värld full av pulserande liv, myller och människor att upptäcka! Och människor att hämta hem – när tiden är inne …

Här möter Dödis Lisabett – den enda bland de levande som faktiskt kan se honom. Men vad betyder det …?

”Döden och alla hans vänner” är en säregen bok om en ytterst ovanlig uppväxt och ett oundvikligt arv, om sorg och längtan, men också om val och konsekvenser. Och om att förlika sig med sitt öde. Utmanande läsning om existentiella frågor.

Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2013-09-16

11 september 2013

Kristoffer Leandoer tilldelas översättarpris
Kristoffer Leandoer tilldelas 2013 års Jacqus Outin-pris.
Läs mer
Visar 1 av 1

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Kristoffer Leandoer
 • Recensionsdatum:

  2013-09-16
 • ISBN:

  9789163876868
 • Genre:

  Skönlitteratur barn och ungdom: science fiction
 • Utgivningsår:

  2013
Författaren
Kristoffer Leandoer

Foto: Stefan Tell

Kristoffer Leandoer

KRISTOFFER LEANDOER, mångsidig författare, skribent och översättare. Har bl.a. gett ut fantasyböcker, skräcknoveller och diktsamlingar. Aktuell senast med den hyllade romanen ”September”, en bok som handlar om hans mor. Drivit tidskrift och fantasyförlag, turnerat som scenpoet. Augustprisnominerad 2010 för essäboken " mask, litteraturen som gömställe". >  

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...