Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Namnsdagsflickan

"... något som inte liknar något annat i svensk ungdomslitteratur. Stil-/genreblandningen fungerar bra. Romanen är välskriven, fantasifull, spännande och gripande och de tecknade avsnitten är konstfullt införlivade i helheten." Nils Ahnland, BTJ-häftet

Namnsdagsflickan

Grafisk roman om svek och växandeEn spännande kombination av vardagsrealism och fantasy, med tillsats av en nypa superhjälteserie.

Kim och Robin har en fantasivärld ihop: ett medeltida land som de styr med järnhand. De delar på allt, även om det är Kim som ger landet liv med sina teckningar. Robins lillasyster Namnsdagsflickan är också med på ett hörn, för det mesta som iakttagare, men ibland som smart idégivare.
Men i takt med att verkligheten tränger sig på hotas landets existens. Medan föräldrarna bråkar sönder familjen, bråkar Kim och Robin sönder sin skapelse, Namnsdagsflickans nya rollfigurer förmår inte rädda den. Kim lämnar dem i vredesmod och kastar sig i stället in i superhjältevärlden: den hjältemodiga ninjan Kassandra Karat föds.
Men Namnsdagsflickan är ihärdig, trots brytningen fortsätter hon hänga efter Kim i det alltmer framgångsrika serieskapandet, men till slut blir hennes ivriga stöd för påträngande ... Och nu ligger hon i oförklarlig koma sen en vecka.
Märkliga tecken tyder på att Namnsdagsflickan är instängd i deras gamla fantasivärld: en trygg plats enligt henne, men full av våldsamma fantasier! Namnsdagsflickan måste väckas och Robin blir tvungen att kontakta Kim, bilderna är den enda ingången till landet ...

Augustnominerad författare möter en av Sveriges mest lovande illustratörer = en spännande och vacker roman om svek och växande!

Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2012-04-16

10 februari 2015

Åsa Ekström ger ut mangaserie i Japan
Illustratören Åsa Ekström har tecknat en mangaserie som blir bok i Japan. 
Läs mer
Visar 1 av 1

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Kristoffer Leandoer
 • Recensionsdatum:

  2012-04-16
 • ISBN:

  9789163869150
 • Genre:

  Skönlitteratur barn och ungdom: science fiction
 • Utgivningsår:

  2012
 • Förläggare:

  Lotta Bergqvist
 • Bredd:

  155 mm
 • Höjd:

  229 mm
 • Djup:

  13 mm
 • Antal sidor:

  176
 • Vikt:

  0,33 kg
 • Illustratör:

  Åsa Ekström
Författaren
Kristoffer Leandoer

Foto: Stefan Tell

Kristoffer Leandoer

KRISTOFFER LEANDOER, född 1962, mångsidig författare, skribent och översättare. Har bl.a. gett ut fantasyböcker, skräcknoveller och diktsamlingar. Drivit tidskrift och fantasyförlag, turnerat som scenpoet. Augustnominerad 2010 för essäboken "Mask, Litteraturen som gömställe". ÅSA EKSTRÖM, född 1983, serieskapare och illustratör, en av förgrundsgestalterna inom svensk manga. Hennes mangaserier "Sayonara September" ges ut av Kartago förlag. För Bonnier Carlsen har hon bl.a. illustrerat två bokserier: "Stall Norrsken" och "Drakriddarna". Varit assistent i en japansk serietecknarstudio.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Illustratören
Mer om...