Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Vem är sjuk?

Om tidigare Vem-böcker:

"Det som gör Stina Wirséns fåordiga bilderböcker så bra är just att de tar alla de stora känslorna på allvar, och släpper fram dem utan att moralisera. /.../ Så enkelt. Och så klokt.”
Kattis Streberg, Södermanlands Nyheter

"Smått genialiskt/.../ Kan det bli bättre´för de minsta små´?"
Eva Bejhed, Bohuslänningen

Vem är sjuk?

Sjukhusdrama för de minsta
Köp

Högläsning med Stina Wirsén!

Lyssna när Stina Wirsén själv läser högt ur sina omtyckta böcker om Vem-figurerna och välj om du vill bläddra på egen hand eller låta e-boken bläddra åt dig. Läs, lyssna – eller gör både och!

I denna bok har nallen ont i magen och vill inte äta, trots att det är hennes älsklingsrätt. Pappa ringer doktorn och så bär det av till sjukhuset i en väldig fart, nallen måste opereras!

Vem är sjuk? är en liten bok om stora känslor. På ett mästerligt sätt och med hög igenkänningsfaktor fångar Stina Wirsén i text, bild och uppläsning de små nyanserna som gör boken till ett äventyr. Boken är enkel i sitt upplägg och vänder sig till de yngsta barnen, men låter dem samtidigt vara en del av en berättelse som på ett fint sätt förmedlar både det svåra och det komiska i situationen. Barnen ska på ett enkelt och roligt sätt kunna utforska böckerna och välja mellan att läsa och bläddra själva, eller lyssna på uppläsaren och låta boken vända blad automatiskt.

Sagt om Stina Wirséns egen lilla småbarnsboksserie En bok för de minsta små:

- Oavsett ålder måste man bara älska dem. Det här är stor konst i litet format!
Åsa Johansson i Svenska Dagbladet

Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2014-03-17
Mer om...
 • Författare

  Stina Wirsén
 • Recensionsdatum:

  2014-03-17
 • ISBN:

  9789163879715
 • Genre:

  Bilderböcker
 • Utgivningsår:

  2014
 • Serie:

  Vemböckerna
Författaren
Stina Wirsén

Foto: Stefan Tell

Stina Wirsén

STINA WIRSÉN har genom åren mottagit en rad priser och utmärkelser och är idag en av Sveriges mest populära illustratörer. Med några få streck skapar hon spännande och talande bilder som skälver av liv. Med alltifrån Posten till dagspress som uppdragsgivare växlar Stina Wirsén friskt mellan genrer. På samma sätt är det med de barnböcker hon har illustrerat. De växlar i såväl ålder och genre som stil och metod.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...