Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Sulky och Bebbe regerar okej

”En tjock och en smal. En vild och en försiktig. En eftertänksam och en impulsiv. Egentligen ett klassiskt komikerpar.” John Ajvide Lindqvist

Sulky och Bebbe regerar okej

Egensinnigt och lekfullt när skräckmästaren berättar för barn
Köp

"En dag sa det Pang och ut kom Sulky.
Bara några minuter senare sa det Bom och ut kom Bebbe.
Sedan gick det ett år minus två dagar utan att något hände."


Men sedan händer det desto mer! Sulky och Bebbe är två kloka och hjälpsamma antihjältar: den ena pinnsmal och den andra tjockmagad. Genom deras nyfikna ögon får vi se världen, och modigt trava runt i deras släptåg när de tar sina första steg ut. För våra hjältar är både tuffa överlevare och skarpögda samhällskritiker som vill att alla ska få vara med. Och på sitt eget kompetenta sätt hanterar de både tändstickor och dynamitgubbar med samma självklarhet som sjungande bomber och en gubbe med huvudet under armen.
På sin färd räddar de månen, befriar uppstoppade djur, slarvar bort kungen, vilar en stund och hittar till slut, efter alla äventyr, en alldeles ny ö! Med sin frejdiga energi tar Sulky och Bebbe med sig stora och små läsare på ett vindlande och svindlande äventyr.

Detta är John Ajvide Lindqvists första bok för unga läsare och första gemensamma projekt med Mia Ajvide, som har illustrerat boken med naivistiska och säregna bilder.
Det är charmigt och crazy, och i både text och bild finns en drastisk humor ständigt närvarande.
Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2012-09-28
Mer om...
 • Författare

  John Ajvide Lindqvist
 • Recensionsdatum:

  2012-09-28
 • ISBN:

  9789173486552
 • Genre:

  Barn och ungdom: tecknade serier
 • Utgivningsår:

  2012
Författaren
John Ajvide Lindqvist

John Ajvide Lindqvist

JOHN AJVIDE LINDQVIST är uppvuxen i Blackeberg och debuterade 2004 som skräckförfattare med romanen Låt den rätte komma in . I tät följd kom de hyllade verken: Hanteringen av odöda (2005), Pappersväggar (2006), Människohamn (2008), Lilla stjärna (2010), Låt de gamla drömmarna dö (2011) och Tjärven (2011). Han har även skrivit noveller, pjäser och filmmanus. Våren 2012 har hans pjäs Fem kända musiker döda i seriekrock premiär på Dramaten. MIA AJVIDE är uppvuxen utanför Jönköping och bor idag i Roslagen. Hon har arbetat som folkhögskolelärare, men skriver numera på heltid. Hon har tidigare ge...

Läs mer om författaren Författarens alla böcker
Mer om...