Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Boken om att gå på förskolan

Författarbilder

246539 248885 248886 246538 246540 248887 246537

"Språket är kort, enkelt, vardagspoetiskt och lätt att läsa. Det är ett barnnära språk med fin rytm. De uttrycksfulla illustrationerna visar en igenkännbar samtida förskolemiljö. [...] Boken ger sammantaget en glad och positiv bild av en förskolemiljö där barnen är i absolut fokus. Berättelsen ger möjlighet till spännande igenkänning och kan även fungera som lockande introduktion för de barn som snart ska börja förskolan."

BTJ-häftet nummer 17, Tine Billing.

Boken om att gå på förskolan

Om förskolan för de allra minsta!Perfekt läsning för alla småbarn som vill bekanta sig med förskolan!
Titta, peka och läs om Dam-Dam och om allt som kan hända en helt vanlig dag på förskolan.

Premiär för Josefine Sundström och Mervi Lindman i ett nytt, härligt bilderbokssamarbete!”Titta, Dam-Dam är stor! Kan stå. Kan nå. Kan gå.”

Dam-Dam går till förskolan. Förskolan har en grind och innanför den finns många att säga hej till: "Hej, hej, hej, hej, hej, hej!"

Josefine Sundström fångar med korta enkla meningar och i en lätt poetisk realism en helt vanlig dag på förskolan. Vi följer Dam-Dam från morgonens promenad med mamma till pappas hämtning på eftermiddagen. Men vad händer däremellan?

Tillsammans med Mervi Lindmans färgrika bilder berättas om matstunden, fruktstunden och om toabesök, målarstund, glädje och ilska – en helt vanlig dag på förskolan. Inkännade, beskrivande och roligt! Titta, peka, läs. Det här är en perfekt bok för alla småbarn som vill bekanta sig med begreppet förskola, eller bara känna igen sig själva en helt vanlig förskoledag.

Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2018-07-16
Mer om...
 • Författare

  Josefine Sundström
 • Recensionsdatum:

  2018-07-16
 • ISBN:

  9789178030156
 • Genre:

  Bilderböcker
 • Utgivningsår:

  2018
 • Mediakontakt:

  Jenny Helldahl
 • Bredd:

  203 mm
 • Höjd:

  246 mm
 • Djup:

  9 mm
 • Antal sidor:

  32
 • Vikt:

  0,281 kg
 • Illustratör:

  Mervi Lindman
Författaren
Josefine Sundström

Foto: Peter Knutson

Josefine Sundström

JOSEFINE SUNDSTRÖM är född i Upplands Väsby, utbildad balettdansös och har under många år arbetat som barndanspedagog. Dessutom har hon arbetat som programledare på SVT Och Sveriges Radio med bland annat barn- och ungdomsprogram så som Vi i Femman, Junior Jeopardy, Lilla Melodifestivalen och det egenproducerade småbarnsprogrammet Klara Färdiga Gå. Josefine Sundström debuterade 2010 som författare med romanen Vinteräpplen . 2012 kom boken om Boel och Oscar . Josefine har även skrivit de populära kapitelböckerna om femåriga Saga Louisa Larsson – Sagasagor. Boken om att gå på förskola är...

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Illustratören
Mervi Lindman

Foto: Pertti Nisonen

Mervi Lindman

MERVI LINDMAN är en illustratör och författare med sinne för det humoristiska och livfulla. Hon är född och uppvuxen i Esbo, Finland och utbildad vid Konstindustriella högskolan i Helsingfors. Idag arbetar hon framförallt som uppskattad barnboksillustratör i såväl Finland som Sverige. Mervi Lindmans illustrationer till bilderböckerna om Ingrid och Ivar är uppskattade världen över och hennes småbarnsböcker om den roliga bebisen "Bebbe" har snabbt hittat sin publik.

Läs mer om Illustratören

Fler böcker av Illustratören

Illustratörens alla böcker
Mer om...