Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Hej igen! Samlade sagor av Ulf Nilsson och Eva Eriksson

Författarbilder

223635 223636 239357 239352 223634 239356 239349 239351 239354 239355
"Man öppnar och häpnar. Så mycket, så bra. Särskilt berättelsen om Lilla syster Kanin som får vara så ensam så mycket med sin storebror eftersom mamma och pappa jämt är ute och jagar morötter /.../ Ett "Äntligen hemma" för dem med mammor och pappor som hela tiden är ute och jagar morötter."
Gunilla Brodrej, Expressen

Hej igen! Samlade sagor av Ulf Nilsson och Eva Eriksson

Älskade bilderboksfavoriter med värme och humor 
Köp

I denna lyxiga presentutgåva återfinns hela fjorton av Ulf Nilssons och Eva Erikssons fantastiska bilderböcker. De har arbetat ihop i över trettio år och har gett oss oförglömliga klassiker som bland annat Älskade lilla gris, Lilla syster KaninAlla döda små djur och Ensam mullvad på en scen. Njut av det bästa inom svensk bilderbokskonst och upplev kära barndomsminnen igen tillsammans!

Först föddes Älskade lilla gris. Och sedan kom Lilla syster Kanin som skuttade runt i fem böcker. Lilla syster Kanin har sedan blivit både dockteater och tecknad film som ofta visas på teve.

Och vem minns inte berättelsen om Skånes värsta kråka! Eller United Pigs of America med President Toby i Fem feta cirkusgrisar?

Men djärvast av dem alla är ändå brandkapten Tapper i Mössens brandkår som varje morgon klättrar upp i tornet för att spana efter små djur i nöd.

Alla döda små djur blev Augustprisnominerad och När vi var ensamma i världen och Ensam mullvad på en scen blev omedelbara succéer och är tidlösa små mästerverk om mod och rädsla. 

Ulf Nilssons berättelser och Eva Erikssons illustrationer upphör aldrig att överraska med sin värme och humor. Deras sagor besitter en osviklig känsla för hur det är att vara barn och tillsammans har de visat att det går att skildra starka känslor i bilderbokens form. Med sitt lyhörda barnperspektiv levandegör de gång på gång barndomens universum.

I Hej igen! ingår följande bilderböcker:
Alla döda små djur, Älskade lilla gris, Fem feta cirkusgrisar, Ensam mullvad på en scen, Farmors alla pengar, Den fräcka kråkan, När vi var ensamma i världen, En dag med mössens brandkår, Lilla syster Kanin och alla hennes vänner, Lilla syster Kanin går alldeles vilse, Lilla syster Kanin blir jagad av en räv, Lilla syster Kanin badar i det stora havet, Lilla syster Kanin eller berättelsen om den Feta Näktergalen, Ett litet ingenting (ny).

Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2014-04-28

18 februari 2014

Ulf Nilsson skriver krönika för Barnboksakademin
Ulf Nilsson är veckans krönikör på Barnboksakademin.se.
Läs mer
Visar 1 av 1

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Ulf Nilsson
 • Recensionsdatum:

  2014-04-28
 • ISBN:

  9789163877018
 • Genre:

  Bilderböcker
 • Utgivningsår:

  2014
 • Bredd:

  222 mm
 • Höjd:

  287 mm
 • Djup:

  31 mm
 • Antal sidor:

  304
 • Vikt:

  1,594 kg
 • Illustratör:

  Eva Eriksson
Författaren
Ulf Nilsson

Foto: Stefan Tell

Illustratören
Eva Eriksson

Foto: Stefan Tell

Eva Eriksson

EVA ERIKSSON har skrivit en lång rad egna böcker och illustrerat texter till flera av Sveriges främsta barnboksförfattare. Hon har tilldelats en mängd priser och utmärkelser, bland annat Elsa Beskow-plaketten och Astrid Lindgren-priset.

Läs mer om Illustratören

Fler böcker av Illustratören

Illustratörens alla böcker
Mer om...