Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Innan jag fanns

Författarbilder

199479 199476 199474 199475 199477 199478

Innan jag fanns

Även mycket små personer kan ha stora tankar
Köp

Var kommer vi ifrån? Och var fanns vi innan vi kom hit? Systrarna My och Py fantiserar om sin plats i universums oändlighet, om stjärnvindar och rymdbebisar och vad som händer när man inte längre finns. En tänkvärd, vacker och svindlande saga av bilderboksskaparen Maria Nilsson Thore och Kalle Skavank-författaren Petrus Dahlin.

En vinterkväll åker My och Py med morfar till landet. My har varit där förut, men inte Py. Morfar och storasyster My var nämligen där innan Py fanns. Men var fanns hon då? Kanske i rymden, föreslår My. Eller så var hon ett pyttelitet hål, mindre än ett dammkorn.
Det är visst inte så lätt att klura ut var man kommer ifrån - eller vad som händer efter man har funnits för den delen. Morfar är ju gammal, kommer han att skrumpna ihop till ett litet frö och bli en stjärna i rymden när han dör?
Medan My och Py hjälper morfar att bära in ved till brasan fortsätter tankarna och frågorna att komma. Då är det tur att de har ved så att elden kan brinna hela natten, och lite längre ändå. Kanske i evigheters evigheter…

Från ett vardagligt perspektiv bjuder "Innan jag fanns" in både små och stora läsare att fundera kring vår plats i ett svindlande stort universum. Och bara så att du vet: Det är trots allt viktigare att fundera och ställa frågor än att få svar.

Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2015-10-20
Mer om...
 • Författare

  Petrus Dahlin
 • Recensionsdatum:

  2015-10-20
 • ISBN:

  9789163884665
 • Genre:

  Bilderböcker
 • Utgivningsår:

  2015
 • Bredd:

  171 mm
 • Höjd:

  217 mm
 • Djup:

  8 mm
 • Antal sidor:

  32
 • Vikt:

  0,2 kg
Författaren
Petrus Dahlin

Foto: Ulrica Zwenger

Petrus Dahlin

PETRUS DAHLIN (f 1964) tycker att det finns mer att skriva om deckarparet Kalle Skavank och Dilsa, än om honom själv. Han jobbade tidigare i reklambranschen men ägnar nu all sin tid åt att hitta på berättelser. Petrus har ingen aning om var han befann sig innan han fanns, men antar att han en dag kommer att få reda på det. MARIA NILSSON THORE (f 1975) har illustrerat både egna och andras böcker. Hennes bilder innehåller ofta konstiga djur, märkliga mönster och kluriga filurer. 2011 mottog hon två Augustnomineringar för böckerna "Konstiga djur" (som sagt) och "Petras prick". Om du tycker att...

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...