Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Julia och jag och det stora ekollonkriget

"ett stämningsfullt samarbete mellan text och bild om vänskap, konflikter och olika vardagssituationer.
Digman fokuserar mycket på människor i sina mjuka illustrationer och serverar starka ansiktsuttryck med fantastiska ögon. Färgskalan är mustig med fängslande accenter /.../ Det är en varm högläsningsbok /.../ Att läsa den är både mysigt, tankeväckande och så där lagom omskakande."
Jonna Fries, Smålandsposten

"En underbar lyssna-på-och-diskutera-tillsammans-bok, en lagom spännande barnberättelse om att vara sex, sju, åtta år och ha en nära vän."
Lena Kjersén Edman, Västerbottens Kuriren

"Texten skildrar på ett fint sätt vad det är som gör Julia speciell och rolig att leka med. Hon kommer från en annan miljö och för Edvin är hon annorlunda och oförutsägbar. Snäll är hon också. Men Edvins storasyster Anna säger att han inte skall leka med Julia /.../ Läsaren får så småningom flera ledtrådar till detta och den fina berättelsen får ett lyckligt slut."
Linda Heineman, btj-häftet 121136

"Det är flera skiftande händelser, med djup och undertoner /.../ Kristina Digmans mjuka illustrationer i riklig mängd uppskattas mycket av mig och lyssnande barn. Det är detaljbilder och större sammanhängande bilder, ofta med människofigurer med levande ansikten, sötfina djur och en skön stil helt enkelt /.../Modernt och bra /.../Jag känner att jag har fått en bok i min hand med lugn spänning och variation i handling plus att den verkligen är mysig att högläsa!"
Malin Molinder, Barnboksprat http://networkedblogs.com/y7UaV

"En bok för högläsning för de lite äldre, förskolebarnen."
Sundsvalls Tidning, bibliotekariernas boktips

Julia och jag och det stora ekollonkriget

Modern "Romeo och Julia-berättelse" för barn
Köp

En poetisk barnberättelse om nyfunnen vänskap mellan en pojke och flicka. Perfekt högläsningsbok för både killar och tjejer i 4-7-årsåldern, med stämningsfulla illustrationer och mysig ton av prisade duon Sanna Töringe och Kristina Digman.

Julia och Edvin bor grannar. Julia bor i det gröna huset och Edvin i det gula. De träffas nästan varje dag, men bara i smyg, för deras storasyskon gillar inte att de är kompisar. Barnen i de olika husen brukar aldrig leka med varandra och det råder en rivaliserande stämning.

När de ses leker de att de går vilse, kokar låtsassoppa, bygger koja eller drömmer om egna djur. Och om deras storasyskon någon gång frågar vad de gör, svarar de aldrig.

Men en höstdag bryter det stora ekollonkriget ut. Alla som bor i det gula huset ska slåss mot dem som bor i det gröna …


Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2012-05-28
Mer om...
 • Författare

  Sanna Töringe
 • Recensionsdatum:

  2012-05-28
 • ISBN:

  9789163869846
 • Genre:

  Bilderböcker
 • Utgivningsår:

  2012
 • Bredd:

  201 mm
 • Höjd:

  231 mm
 • Djup:

  11 mm
 • Antal sidor:

  64
 • Vikt:

  0,36 kg
 • Illustratör:

  Kristina Digman
Författaren
Sanna Töringe

Sanna Töringe

SANNA TÖRINGE och KRISTINA DIGMAN har ett långt samarbete bakom sig. Deras första gemensamma bok "Vår hemliga trädgård " kom 2001 och sedan dess har de medverkat i ett flertal antologier och skapat bilderböcker både tillsammans och var för sig – men alltid med en alldeles egen omisskännlig ton.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Illustratören
Mer om...