Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Kurt och Kio vill ha koja

"Det skulle förvåna mig om detta inte blir en klassiker!"
Ulla Rhedin, Dagens Nyheter 2009-04-21

"Kurt och Kio har kultvarning, Kio finns redan som Facebookprofilbild - helt klart ett nytt radarpar att följa." Agneta Edwards, Landskrona-Posten

Kurt och Kio vill ha koja

Kurt och Kio fixar superkoja!      
KöpGrannarna har byggt en snygg, stor koja i ett träd. Kurt och Kio vill också ha en koja. Rymlig och med utsikt! Men de har inget träd att bygga i ... 

Kurt vet var det finns massor av träd: i skogen så klart! Men det är så många träd att de inte kan bestämma sig för vilket de ska bygga i. De går vidare och testar olika kojalternativ: sandkoja, trappa, skrotbil, lotterikiosk – allt! Inget begränsar deras idéer!

Lisen Adbåges text är kort och koncis och illustrationernas klara färger får det att vattnas i munnen. Hon låter Kurt och Kio genomföra sina idéer utan att bli stoppade av välmenande vuxna. Det är en frihet många barn saknar idag då de flesta befinner sig i ständigt vuxensällskap när de går utanför dörren. Kurt och Kio vill ha koja publicerades första gången 2009 och är första delen i serien om Kurt och Kio.

Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2016-05-16
Mer om...
 • Författare

  Lisen Adbåge
 • Recensionsdatum:

  2016-05-16
 • ISBN:

  9789163891663
 • Genre:

  Bilderböcker
 • Utgivningsår:

  2016
 • Serie:

  Kurt och Kio
 • Illustratör:

  Lisen Adbåge
Författaren
Lisen Adbåge

Foto: Linda Petersson

Lisen Adbåge

Lisen Adbåge (född 1982) är frilansillustratör och serietecknare. Att kunna teckna är Lisens speciella superkraft. Hennes första helt egna bok kom ut när hon bara var 18 år! Sedan blev det Serieteckarskolan i Hofors och många böcker där hon illustrerade andra författares texter.     Men så en dag knackade två energiska typer på och nu är de här: Kurt och Kio!

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Illustratören
Mer om...