Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Sagasagor. Bananbus, finskor och en superjobbig superhjälte

Författarbilder

246539 248885 248886 246538 246540 248887 246537

"Med ett väldigt bra gehör för barns tankar och funderingar gestaltar författaren Josefine Sundström ett förskolebarns vardagliga reflektioner. [...] Emma Göthners illustrationer ger ett bra stöd till berättelserna, ibland som vinjetter och ibland som halvsidesillustrationer. Språket är enkelt med korta meningar och boken fungerar bra för högläsning samt att läsa för den som ännu inte har utvecklad läsvana."

BTJ-häftet nr 18, Ulf Malmqvist.

Sagasagor. Bananbus, finskor och en superjobbig superhjälte

Köp

Fem nya varma och roliga högläsningsberättelser!

Saga Louisa Larsson är en stadig, klok och envis liten person som bor tillsammans med mamma och pappa i ett av radhusen på Solrosvägen. I den här boken berättar Josefine Sundström och illustratören Emma Göthner i fem fristående kapitel om när Saga går till frisören, firar halloween och har sommarfest på förskolan. Saga hamnar även i en konflikt med Sverrir, och råkar ut för ett missöde när hon snokar i mammas handväska ... Inkännande och med ett härligt barnperspektiv beskrivs små men livsviktiga ögonblick i en fem/sex-årings vardag. Emma Göthners många färgstarka och pigga illustrationer gör Sagasagorna till en perfekt övergång från att läsa bilderbok till att börja läsa textböckerDet finns fler böcker om Saga.

Läs också:

Sagasagor: Syskonsjuka, kämpaglöd och en envis framtand, 2017

Sagasagor: studsmatta, simskola och en borttappad Tigertass, 2016

Sagasagor: fiffiga kroppen och finurliga knoppen (i samarbete med Kronprinsessparets stiftelse Generation-Pep)Sagasagor: Studsmatta, simskola och en borttappad Tigertass tilldelades priset: Din bok - Vårt val, Svenska Bokhandelsmedhjälpareföreningens årliga pris för bästa barnbok år 2016.

Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2018-09-03
Mer om...
 • Författare

  Josefine Sundström
 • Recensionsdatum:

  2018-09-03
 • ISBN:

  9789178030811
 • Genre:

  Bilderböcker
 • Utgivningsår:

  2018
 • Mediakontakt:

  Jenny Helldahl
 • Bredd:

  155 mm
 • Höjd:

  219 mm
 • Djup:

  14 mm
 • Antal sidor:

  0
 • Vikt:

  0,324 kg
 • Serie:

  Sagasagor
 • Illustratör:

  Emma Göthner
 • Formgivare:

  Charlotta Berglin
Författaren
Josefine Sundström

Foto: Peter Knutson

Josefine Sundström

JOSEFINE SUNDSTRÖM är född i Upplands Väsby, utbildad balettdansös och har under många år arbetat som barndanspedagog. Hon har även arbetat som programledare på SVT och Sveriges Radio med barn- och ungdomsprogram som: Vi i Femman, Junior Jeopardy, Lilla Melodifestivalen och småbarnsprogrammet Klara Färdiga Gå. Josefine Sundström författardebuterade 2010 med romanen Vinteräpplen. Två år senare kom boken om Boel och Oscar. Barnböckerna om Saga är Josefines första och boken Sagasagor:fiffiga kroppen och finurliga knoppen gavs ut i samarbete med Kronprinsessparets organisation Gen-Pep som främj...

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Illustratören
Emma Göthner

Foto: Caroline Andersson

Emma Göthner

EMMA GÖTHNER är utbildad i grafisk design och illustration på Konstfack. Hon är verksam som frilansillustratör och har sedan barnboksdebuten 2007 illustrerat bilderböcker med säker hand. Hon har förmåga att hitta både humor och allvar i sina scener. För Bonnier Carlsen har hon även illustrerat boken Pejjes alla frågor och Sagasagor: studsmatta, simskola och en borttappad Tigertass. Boken Sagasagor: fiffiga kroppen och finurliga knoppen gavs ut i samarbete med Kronprinsessparets organisation Gen-Pep som främjar barns hälsa.

Läs mer om Illustratören

Fler böcker av Illustratören

Illustratörens alla böcker
Mer om...