Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Spyflugan Astrid flyger högt

Köp

”En underbart rolig bilderbok med helsköna bilder.” Aftonbladet
Humoristisk, fantasieggande, småvild, härlig, kul, rolig, charmig, oemotståndlig - lovorden haglade över den första boken om spyflugan Astrid, som var Maria Jönssons debut som författare. Hon har tidigare illustrerat andras texter, den söta hundvalpen Morris är bara en av de omtyckta figurer som hon har skapat.

Astrid har fyra ben och kan flyga vrålsnabbt! Hon älskar äventyr och sitter ofta och tittar och längtar och fantiserar om det stora, på andra sidan fönsterrutan. Men har man 43 syskon blir det inte mycket tid över för annat än att passa småflugorna. I dag är det Lille-Bertil som ska passas. Men plötsligt är han borta och sökandet leder till världen utanför. Ett äventyr i det farligaste laget, om man är en liten fluga…

Astrid är en påhittig och nyfiken fluga (som vilken fyraåring som helst…!). Bilderna är livfullt detaljrika och klurigt roliga. Maria Jönsson har i text och bild fångat de humoristiska situationerna som kan uppstå när man är en liten fluga i en stor värld.

Pressröster om ”Spyflugan Astrid”:
”Det är helt enkelt en underbar bok, en underbar berättelse berättad på ett oemotståndligt sätt.” (Bohusläningen)
”Spyflugan Astrid är en mycket personlig och färgstark berättelse. Den visar att man kan göra stor konst av något så oansenligt som en liten spyfluga!” (Nerikes Allehanda)

Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2016-07-15
Mer om...
 • Författare

  Maria Jönsson
 • Recensionsdatum:

  2016-07-15
 • ISBN:

  9789163893674
 • Genre:

  Bilderböcker
 • Utgivningsår:

  2016
 • Serie:

  Spyflugan Astrid
 • Illustratör:

  Maria Jönsson
Författaren
Maria Jönsson

Maria Jönsson

Född 1958 i Gävle, uppvuxen i Helsingborg, bosatt i Höganäs. Maria Jönsson är verksam som barn-och bilderboksillustratör och tidningstecknare. Har arbetat som frilanstecknare på Helsingborgs Dagblad sedan 1990. Debuterade 1999 i bilderbokssammanhang med "Prata persilja". Har sedan dess illustrerat ett antal barnböcker, bland annat böckerna om hundvalpen Morris. Debuterar med egen bilderbok våren 2007 – Spyflugan Astrid. Böcker på andra förlag: ÄCKLIGT? Text: Dan Höjer. Raben&Sjögren 2005 SOMMAR IHOP Text: Thomas Halling. Alfabeta, 2005 RESA IHOP Text: Thomas Halling. Alfabeta, 2004 HÅLLA...

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Illustratören
Mer om...