Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Vi letar konstiga bilar

Författarbilder

223635 223636 239357 239352 223634 239356 239349 239351 239354 239355

"Vilken toppenbok! Peka, läsa, titta, leta. Den här bilderboken uppmanar till aktivitet /.../ En toppenbok om saker som finns i barnens närhet!!"
Ulla Wentzel/Värmlands Folkblad

"Vi letar konstiga bilar
av Sarah Sheppard och Ulf Nilsson /.../ tokälskas av de yngre barnen. Fordonsbonanza exclusif."
www.bokunge.se

"Sidorna är späckade med fakta, det finns mycket att titta på /.../ Det här är en bra första bok om samhället och hur staden fungerar, väl ihopbunden och där det mindre barnet kan känna igen sig. Ulf Mårtensson/BTJ

"Här har vi boken för alla som gillar bilar och maskiner"
Marie Strömberg Andersson/Norra Skånes tidning

"Jag älskar boken. Beroende på barnets ålder kan man lätt anpassa hur mycket man ska läsa på uppslagen. Är barnet litet kanske det räcker med historien. Eller så läser man endast faktabeskrivningarna av de olika fordonen. Oändliga möjligheter finns. Toppen!"
bokhunger.blogg.se/september 2010

Vi letar konstiga bilar

Staden är stor och spännande!
Köp


Upplev och utforska staden med Ulf Nilsson och Sarah Sheppard som ciceroner. En fantasifull och faktaspäckad bilderbok för vetgiriga barn. Stort och smått, fordon och djur skärskådas här på barns vis. Här finns massor att upptäcka precis som på en verklig promenad.

Tre barn från dagis går med sin fröken på väg mot biblioteket. Josefine, Simon och Liten. Massor av roliga saker händer. En sopbil hämtar skräp. De ser en gråsugga på marken. Vad är det för konstiga bilar som kommer här? En lastbil med brädor. En betongbil med en blandare som snurrar. Vad ska de göra med alla de här grejorna? En buss kör förbi. Hur många kan åka i en buss? Frågorna hopar sig och alldeles bredvid finns faktarutor där man hittar svaren och kan lära sig massor om fordon, fåglar och några blommor.
Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2010-08-27
Mer om...
 • Författare

  Ulf Nilsson
 • Recensionsdatum:

  2010-08-27
 • ISBN:

  9789163865336
 • Genre:

  Bilderböcker
 • Utgivningsår:

  2010
 • Bredd:

  246 mm
 • Höjd:

  256 mm
 • Djup:

  8 mm
 • Antal sidor:

  40
 • Vikt:

  0,401 kg
 • Illustratör:

  Sarah Sheppard
Författaren
Ulf Nilsson

Foto: Stefan Tell

Ulf Nilsson

ULF NILSSON är en av våra främsta barnboksförfattare. Han har skrivit över ett hundratal barn- och ungdomsböcker: "Adjö, herr Muffin", "Alla döda små djur", "Min lilla apa", "Ost till alla möss" och böckerna om Johnny & Co, för att bara nämna några. Han har också fått många olika priser däribland Augustpriset två gånger. Dessutom tycker han om bilar och fordon. SARAH SHEPPARD är formgivare, illustratör, författare och dinofantast som också gillar fordon. Hennes första bok "Massor av dinosaurier" nominerades till Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok 2008.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Illustratören
Mer om...