Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Alla vill ha ett bo

"Boken vänder sig direkt till barnet, 'du', och blir som en kompis i naturen - istället för en tillrättavisande lärobok. Bäst tycker mina medläsare om sidan med rubriken 'Får man komma så här nära?', här bjuds verkligen in till prat om hur man ska behandla (snällt!) och närma sig (oftast räcker det med att titta!) djur.
Johanna Palm http://bokunge.se/journal/2012/7/29/mitt-i-naturen.html

"Språket är enkelt och passar sin målgrupp. Illustrationerna av Anna-Karin Garhamn är färgglada och sprudlande. Här finns små detaljer att fördjupa sig i, likväl som helsidesillustrationer. De lekfulla bilderna lockar läsaren in i alla vinklar och vrår. Hela tiden finns en samhörighet mellan text och bild, som handen i handsken /.../ Det här är en faktabok för barn som är intressant, spännande och pedagogisk."
Solveig Lidén, btj-häftet 2012

"En faktabok om djur i vår svenska närhet som direkt fångade mig och mina barn ... fakta som är lätt att till sig och till det uppskattar vi fina och roliga bilder, precis som denna bok bjuder på ... med en varm och humoristisk ton i både text och bild. Barnet uppmanas att inte vara rädd för naturen – utan att vara rädd om naturen.
Malin Molinder, Barnboksprat
http://www.barnboksprat.se/2012/05/29/alla-vill-ha-ett-bo/

Alla vill ha ett bo

Följ med hem till djuren!
Köp

En färgstark och lekfull faktabok för de yngsta om vanliga djur och insekter i vår närmaste omgivning. Hur och var bor gråsuggan, ekorren och fladdermusen? Leta i stubbar, träd och på vinden. Undersök tillsammans, barn och vuxna, på ett respektfullt och kul sätt. Titta in så får du se!

Nästan överallt bor det någon. En del bor på ställen man minst anar. En del bor trångt och andra bor kallt. Ibland är det bara att flytta in och andra gånger måste man bygga sin bostad först. Kika in hos paddan, myran, igelkotten och många andra! Lär dig hitta deras bon och hur nära du kan gå. Och få tips på hur just du kan ge dem lite bygghjälp så att de trivs bättre.

Var inte rädd för naturen – var rädd om naturen! Och kom ihåg att alla vill ha lugn och ro i sitt bo.

Alla vill ha ett bo nominerades till Carl von Linnéplaketten 2013.

Läs också Alla vill ha mat.

Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2012-05-29
Mer om...
 • Författare

  Grethe Rottböll
 • Recensionsdatum:

  2012-05-29
 • ISBN:

  9789163869792
 • Genre:

  Faktaböcker barn och ungdom: djur och natur
 • Utgivningsår:

  2012
 • Bredd:

  201 mm
 • Höjd:

  268 mm
 • Djup:

  8 mm
 • Antal sidor:

  0
 • Vikt:

  0,31 kg
 • Illustratör:

  Anna-Karin Garhamn
Författaren
Grethe Rottböll

Foto: Stefan Tell

Grethe Rottböll

GRETHE ROTTBÖLL har i många år varit verksam som sångerska och skriver nu även barnböcker: rim, ramsor, sånger och faktaböcker är några av hennes specialiteter. Lekfullhet och originalitet är hennes signum. ANNA-KARIN GARHAMN bor och arbetar i Belgien som textil- och mönsterformgivare och illustratör. Hennes bilder är färgstarka med härlig retrokänsla. De har tillsammans tidigare gjort ett flertal mycket uppskattade faktaböcker för små barn.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Illustratören
Mer om...