Jorden runt Hajar - Bonnier Carlsen Förlag
Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Jorden runt. Hajar

Författarbilder

190120 190122 190129 190118

"Sarah Sheppard har skapat en totaltäckande, fascinerande bok om dessa mystiska djur [...]. Ingalill Mosander, Aftonbladet
"[...] en utmärkt balans mellan dödligt och bedårande" Petter Lindgren, Aftonbladet
"Sarah Sheppard har en omisskännlig, kunnig och humoristisk stil och levererar fakta […] till barn från 1 – 100 år." Jenny Berntson Djurvall, Naturmorgon SR P1
"De ler glatt och skenheligt mot läsarna medan Sarah Sheppard berättar om deras mindre trevliga matvanor." Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Jorden runt. Hajar

Heja hajen!
Köp

Under arbetet med bästsäljaren Viktiga kartor - för äventyrare och dagdrömmare (2013) upptäckte Sarah Sheppard många spännande saker som inte fick plats på uppslagen i den boken. Nu får en del av det som inte fick plats, men som man vill veta mer om, egna böcker.


Hajarna började utvecklas för 400 miljoner år sedan. Men till skillnad mot dinosaurierna överlevde hajarna den stora meteoriten, flera massutdöenden och istider.
Det finns de som är mycket små och andra som är enorma. Det finns de som bara äter plankton och andra som äter allt som simmar eller flyter. Alla är spännande och imponerande på sitt sätt.
Och lite skrämmande, eller hur? Det finns få djur som vi är så rädda för trots att det är större risk att du dör av att få en kokosnöt i huvudet på väg ner till stranden, än att en haj biter dig när du hoppar i vattnet. Här får du en chans att lära känna dem bättre, titta på kartor och några bra tips på hur man undviker det där dåliga mötet med en haj som vi drömmer mardrömmar om!

Sarah Sheppards faktaböcker för barn står i en klass för sig. Med nördens brinnande intresse dyker hon ner i olika ämnen och visar oss andra hur fantastisk vår planet är!
Hennes böcker om dinosaurier, Massor av dinosaurier (nominerad till Augustpriset), Varning för Köttgänget, Dino A-B-C och Dino 1-2-3 är ett måste för alla som vill veta mer om dinosaurier. 2013 kom den fantastiska kartboken Viktiga kartor - för äventyrare och dagdrömmare som tilldelats Carl von Linné-plaketten för årets bästa faktabok!

 
 

  

 

 

Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2015-09-14

17 augusti 2016

Sarah Sheppard, Vanna Rosenberg och Petrus Dahlin på Sigtuna Litteraturfestival
Sarah Sheppard, Vanna Rosenberg och Petrus Dahlin medverkar på Sigtuna Litteraturfestival.
Läs mer
Visar 1 av 1

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Sarah Sheppard
 • Recensionsdatum:

  2015-09-14
 • ISBN:

  9789163882753
 • Genre:

  Faktaböcker barn och ungdom: djur och natur
 • Utgivningsår:

  2015
 • Bredd:

  221 mm
 • Höjd:

  287 mm
 • Djup:

  9 mm
 • Antal sidor:

  0
 • Vikt:

  0,445 kg
 • Serie:

  Jorden runt
 • Illustratör:

  Sarah Sheppard
Författaren
Sarah Sheppard

Foto: Andreas Apell

Sarah Sheppard

Som författare till faktaböcker för barn står Sarah Sheppard i en klass för sig. Hennes böcker om dinosaurier, Massor av dinosaurier (nominerad till Augustpriset för årets bästa barnbok), Varning för köttgänget , Dino A-B-C och Dino 1-2-3 ) är moderna klassiker och ett måste för alla som vill förstå och veta mer dinosaurier. 2013 kom den fantastiska kartboken Viktiga kartor - för äventyrare och dagdrömmare som tilldelats Carl von Linné-plaketten!

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Illustratören
Mer om...