Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Se fåglar

Författarbilder

223635 223636 239357 239352 223634 239356 239349 239351 239354 239355

"Ulf Nilsson får verkligen läsaren att SE fåglarna, inte bara som något som flyger förbi i förbifarten utan som individer och
fantastiskt kompetenta varelser. För en liten fågelskådare är det perfekt läsning, med underhållning och fakta i en bra mix och med ett tilltal och en berättariver som verkligen väcker nyfikenheten."
Kattis Streberg, Södermanlands Nyheter

Se fåglar

Fågelforska på egen hand!
Köp

Ulf Nilsson, en av våra främsta barn- och ungdomsboksförfattare med ett stort naturintresse, har här skrivit en personlig och rolig faktabok för alla åldrar - om fåglar! Handfasta tips om hur du börjar fågelforska, varvas med personliga iakttagelser och klargörande fakta, ackompanjerade av storslagna illustrationer av Oskar Jonsson. Spana, leta spår och läs. Bli bekant med dina vanligaste grannar!

Här får du veta vilka fåglar som lever i vilken miljö: På din gård, i parken, i skogen, eller på stranden. Är det samma fåglar som bor där under olika årstider? Varför ser fåglarna ut som de gör? Kan det hänga ihop med vad de äter, hur de flyger, eller hur de lever? Följ året i olika miljöer och dra slutsatser på egen hand med hjälp av de fantastiska illustrationerna!

En typisk granne att lära känna är tornseglaren som bor under takpannorna. Det är en fågel som håller till i den tropiska regnskogen nästan hela året. Men som kommer till ditt hus för att lägga ägg och föda upp ungarna. För övrigt landar den aldrig! Den sover i luften. Den äter i luften. Den parar sig i luften. Vilka märkliga grannar du har ...

Skriv en kommentar

Tove Kullenberg
Recensionsdatum 2013-04-15

19 juni 2014

De är nominerade till Svensk biblioteksförenings barnboksplaketter
Viktiga kartor - för äventyrare och dagdrömmare av Sarah Sheppard, Jon har ett svart hål i...
Läs mer

3 april 2014

Ulf Nilsson medverkade i En bok, en författare.
Läs mer
Visar 2 av 2

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Ulf Nilsson
 • Recensionsdatum:

  2013-04-15
 • ISBN:

  9789163873096
 • Genre:

  Faktaböcker barn och ungdom: djur och natur
 • Utgivningsår:

  2013
 • Mediakontakt:

  Tove Kullenberg
 • Bredd:

  175 mm
 • Höjd:

  247 mm
 • Djup:

  13 mm
 • Antal sidor:

  0
 • Vikt:

  0,427 kg
 • Illustratör:

  Oskar Jonsson
Författaren
Ulf Nilsson

Foto: Stefan Tell

Ulf Nilsson

ULF NILSSON har skrivit över ett hundratal barn- och ungdomsböcker och fått många olika priser, däribland Augustpriset två gånger. Han är dessutom nyfiken på fåglar sedan barnsben.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Illustratören
Oskar Jonsson

Foto: Stefan Tell

Oskar Jonsson

OSKAR JONSSON som har gjort de imponerande vackra bilderna i färg är illustratör, formgivare och fågelskådare. Detta är hans debut som barnboksillustratör. Tidigare har han mest arbetat med grafisk kommunikation och läromedel.

Läs mer om Illustratören

Fler böcker av Illustratören

Illustratörens alla böcker
Mer om...