Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Jag grejar alltså finns jag

Författarbilder

275067 275068 275069 275066 275071 275064 275065 275070
Genomgående finns en positiv och uppmuntrande ton som gör att barn vågar testa sig fram; greja tillsammans med kompisar, återbruka material, inventera och ta tillvara sådant som kan finnas hemma eller hos släktingar/.../Jag grejar alltså finns jag är en mycket bra inkörsport för att finna glädjen att skapa tillsammans, funkar för de lite äldre barnen, 8-13 år. Ursula Wilhsson Palmér, BTJ

Jag grejar alltså finns jag

Fixa, sy, baka, tova, läs, bygg, odla!
Fixa, sy, baka, tova, läs, bygg, odla!
Köp

Degbuffé, armstickning, tovat fodral till paddan, Zlatanbrodyr och mobilskal i korsstygn. Jag grejar alltså finns jag är en oumbärlig bok som får dig att känna skaparlust, utveckla egna idéer och göra grejer – som du vill ha dem!

I Jag grejar alltså finns jag får du tips på hur du enkelt och billigt kan skapa personliga och användbara saker till dig själv, ditt rum eller andra. Sy en snygg kudde med ett hemligt lönnfack, gör en egen ögonmask för att stänga ute jobbiga småsyskon eller plantera om och sälj en massa blomskott för att finansiera tyget till fotbollsskopåsen du ska sy. Bjud kompisarna på degbuffé, bygg ett dagboksskåp och läs något av en Nobelpristagare medan du väntar på att din nytryckta tröja ska torka. Allt finns här!

Åh nej! Har du bott hos mamma och missat att veckan hos pappa börjar med fars dag? Ingen fara! Här får du tips på hur kan armsticka en supersnygg halsduk till din pappa på en halvtimma. Har du bara två armar, ett rejält nystan grovt garn eller några gamla t-shirtar så fixar det sig! Och om du blir lite torr om händerna av stickandet så finns det inget man får så mjuka och lena händer av som att gegga ihop en chokladbollssmet. Smeten trycker du ut till en stor rund kaka på ett fint fat och vips, så har du en farsdagstårta till imorgon! Grattis pappa som har en sån fantastisk unge!

I Jag grejar alltså finns jag får Elin Eks inre trettonåring verkligen bubbla ut! De som minns hennes alter ego Grynet kommer att ana Grynets närvaro även här: att ”greja” blir något mer än vanligt pyssel, det blir en kaxig självständighetsförklaring, ett sätt att säga: Det här är jag! Och jag tar ingen skit.

Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2015-10-06
Mer om...
 • Författare

  Elin Ek
 • Recensionsdatum:

  2015-10-06
 • ISBN:

  9789163876127
 • Genre:

  Faktaböcker barn och ungdom: hantverk och hobby
 • Utgivningsår:

  2015
 • Bredd:

  201 mm
 • Höjd:

  231 mm
 • Djup:

  17 mm
 • Antal sidor:

  0
 • Vikt:

  0,552 kg
 • Fotograf:

  Elnaz Baghlanian
 • Formgivare:

  Victoria Bergmark
Författaren
Elin Ek

Foto: Stefan Tell

Elin Ek

ELIN EK är programledare, radiopratare, tv-producent och krönikör. Hon är mest känd för sitt alter ego Grynet (SVT). År 2003 gjorde hennes bok, Grynets bok , stor succé och 2011 kom boken Supertanten .

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...