Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Jordens mystiska platser
"Det här är en bok som passar utmärkt för en nyfiken tjej eller kille som har fått lite läsvana. Det är väldigt spännande läsning" Helena Eriksson, Barnboksprat.se

Från Stonehenge och Atlantis till Area 51 och världens mest hemsökta by. Efter Jordens rekordbok, försvunna skatter och tuffa djur kommer nu ännu en spännande, lättläst och rikt illustrerad faktabok från Jens Hansegård och Anders Nyberg. Följ med på en fantasieggande resa över hela världen till mytomspunna platser där vad som helst kan hända. Följ med till jordens mystiska platser!

På en ö i Stilla havet reser sig väldiga stenstatyer från en förlorad civilisation. Djupt nere i en skotsk sjö lever ett enormt odjur. Mitt ute i en öken finns en hemlig militärbas där rymdvarelser har landat. Över hela jorden finns ouppklarade mysterier. Från Paris katakomber till Stonehenge och Bermudatriangeln. I ”Jordens mystiska platser” kan du läsa om oförklarliga händelser, mytomspunna varelser och gåtfulla byggnader från en svunnen tid. Här får du ta del av myterna och de knasiga teorierna, men också vetenskapliga slutsatser. Med lättläst text och detaljerade, spännande, roliga illustrationer är det här en perfekt bok för nybörjarläsaren och alla som gillar spänning och äventyr!

Jordens mystiska platser utsågs till 2015 års bästa faktabok för barn av Bokjuryn, barnens eget bokpris. Boken ingår i serien "Lätt att läsa fakta". Tidigare böcker i serien om vår fantastiska planet av Jens Hansegård och Anders Nyberg är Jordens tuffaste djur, Jordens försvunna skatter och Jordens rekordbok.

Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2015-07-15

29 augusti 2016

Bilder från Jordens mystiska platser ställs ut på Kärra bibliotek i Askim
Se illustrationerna på Kärra bibliotek.
Läs mer

22 april 2016

Landets barn gav pris till Martin Widmark, Helena Willis, Anders Nyberg och Jens Hansegård
Grattis Martin Widmark, Helena Willis, Anders Nyberg och Jens Hansegård som fick första pris...
Läs mer
Visar 2 av 2

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Jens Hansegård
 • Recensionsdatum:

  2015-07-15
 • ISBN:

  9789163883644
 • Genre:

  Faktaböcker barn och ungdom: övrigt
 • Utgivningsår:

  2015
 • Bredd:

  153 mm
 • Höjd:

  216 mm
 • Djup:

  9 mm
 • Antal sidor:

  48
 • Vikt:

  0,216 kg
 • Serie:

  Jordens fakta
 • Illustratör:

  Anders Nyberg
Författaren
Jens Hansegård

Jens Hansegård

JENS HANSEGÅRD har sedan slutet av 90-talet jobbat som manusförfattare till serier som Bamse, Fantomen och Kalle Anka. Jens bor i Stockholm, har alldeles för många seriealbum och jobbar till vardags som finansjournalist.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Illustratören
Anders Nyberg

Foto: Jerker Andersson

Anders Nyberg

ANDERS NYBERG är illustratör, grafisk formgivare och musiker. Han bor i Göteborg och gillar att skulptera i trä. Anders har ritat och skrivit Fantastiska flygplan (2017) samt har illustrerat många barn- och faktaböcker, bland annat Galna fakta – från Andar till Öronvax och Tänk robot .

Läs mer om Illustratören

Fler böcker av Illustratören

Illustratörens alla böcker
Mer om...