Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Dino deluxe

Författarbilder

190120 190122 190129 190118

"Med sina färgstarka, roliga teckningar och enkla, informativa texter har hon [Sarah Sheppard] återskapat en värld som fascinerat massor av små dinoälskare."

Ingalill Mosander, Aftonbladet

Dino deluxe

Dinoälskarens bästa bok
Köp

Populärvetenskap när den är som bäst! I tio år har Sarah Sheppard varit barnens favoritfaktanörd och okrönta dinodrottning. Hennes fantasieggande böcker är en härlig blandning av färg, humor och fascinerande fakta, som gör det omöjligt att inte bli intresserad av ämnet. Faktaboken som måste finnas i varje dinoälskares bokhylla!

Sarah Sheppards smarta och humoristiska sätt att förklara dinosaurier, tidsperioder, meteoriter och ja, hela evolutionen har revolutionerat dagens faktaböcker och fått både barn och vuxna att jubla.

Den Augustprisnominerade debutboken Det var en gång… Massor av dinosaurier kom ut 2008 och uppföljaren Varning för Köttgänget året efter. I Dino deluxe har vi samlat det viktigaste, mest fascinerande och roliga ur båda böckerna och samt uppdaterat dem med alla häpnadsväckande uppgifter som upptäckts under de senaste tio åren.

Eftersom det vi vet om dinosauriernas tid på jorden är av relativt färskt datum görs fortfarande nya fynd som förändrar det forskarna tidigare trott sig veta. 

Häng med på en fantasifull och faktafylld resa bakåt i tiden!

Genom åren har Sarah Sheppards böcker lovordats av såväl kritiker som läsare. Den fantastiska kartboken Viktiga kartor - för äventyrare och dagdrömmare tilldelades Carl von Linné-plaketten för årets bästa faktabok 2013.

Och med serien ”Jorden runt” har Sarah Sheppard också fortsatt att fördjupa sig i några av de fascinerande saker som presenterades i Viktiga kartor – för äventyrare och dagdrömmare. Hittills i serien finns Hajar och Upptäckare och äventyrare.


Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2018-04-02
Mer om...
 • Författare

  Sarah Sheppard
 • Recensionsdatum:

  2018-04-02
 • ISBN:

  9789163899256
 • Genre:

  Faktaböcker barn och ungdom: urtiden och dinosaurer
 • Utgivningsår:

  2018
 • Mediakontakt:

  Jenny Helldahl
 • Bredd:

  247 mm
 • Höjd:

  258 mm
 • Djup:

  10 mm
 • Antal sidor:

  0
 • Vikt:

  0,48 kg
Författaren
Sarah Sheppard

Foto: Andreas Apell

Sarah Sheppard

SARAH SHEPPARDS faktaböcker för barn står i en klass för sig. Med nördens brinnande intresse dyker hon ner i olika ämnen och visar oss andra allt spännande som finns på jorden. Förutom böcker om dinosaurier har Sarah Sheppard också skrivit böcker om bland annat upptäckare, äventyrare och hajar. Debutboken Det var en gång… Massor av dinosaurier nominerades till Augustpriset 2008 och den fantastiska kartboken Viktiga kartor - för äventyrare och dagdrömmare tilldelades 2013 Carl von Linné-plaketten för årets bästa faktabok!

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...