Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Livet är nu: Dikt och sång dagen lång (inkl cd)

Författarbilder

239410 239404 239405 239406
Att lyssna på sången och musiken, att läsa dikterna och upptäcka vardagen i illustrationerna blir en fin gemensam upplevelse över åldersgränserna.

Inger Lindberg BTJ Bibliotekstjänst


Livet är nu: Dikt och sång dagen lång (inkl cd)

Musikalisk läsupplevelse för flera sinnen

Lotta Olsson, Charlotte Ramel och Jojje Wadenius möts i en poesi-musikbok med CD-skiva. Ett generöst illustrerat allkonstverk för hela familjen, perfekt som dop- eller börja skolan-present.

Tänk dig illustrerad poesi för en hel dag. Vi följer en familj från morgon till kväll. Här finns en dikt för varje stund, för varje stämning: när man vaknar, klär på sig, går till förskolan, bakar pizza, är ledsen, glad eller ska sova. Här ryms stort och smått, högstämt och knasigt i korta och långa dikter för både yngre och lite äldre barn.

"Livet är nu" är ett unikt allkonstverk med 30 fristående dikter som binds samman av illustrationerna om en familjs vardag. Charlotte Ramels mjuka och inkännande bilder berättar om en mamma, pappa, tre barn och en katt. Lotta Olssons texter består av en härlig blandning av nyskrivet material samt tidigare utgivna favoriter. Jojje Wadenius har tonsatt tio av dikterna och sjungit in dem på CD-skivan som ingår i boken. Lugn musik varvas med lite jazzigare.

Med "Livet är nu" skapar Olsson, Wadenius och Ramel en ny klassiker inom barnpoesi-musiken.  
Läs, titta och sjung tillsammans hela familjen!

Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2016-09-13
Mer om...
 • Författare

  Lotta Olsson
 • Recensionsdatum:

  2016-09-13
 • ISBN:

  9789163883569
 • Genre:

  Presentböcker för barn
 • Utgivningsår:

  2016
 • Bredd:

  203 mm
 • Höjd:

  231 mm
 • Djup:

  14 mm
 • Antal sidor:

  80
 • Vikt:

  0,434 kg
 • Illustratör:

  Charlotte Ramel
Författaren
Lotta Olsson

Foto: Ulrica Zwenger

Lotta Olsson

LOTTA OLSSON: är en prisbelönt författare och poet. Hon skriver böcker för såväl barn som vuxna. Kapitelböckerna om jättemyrsloken och hasselmusen har blivit läs-favoriter och den första boken i serien, Konstiga djur , augustnominerades 2011. Även småbarnsböckerna i "Liten-sviten" har hyllats av kritikerkåren. Lotta Olsson är en i raden av ypperliga svenska barnbokspoeter. Hon skriver i en tradition efter Britt G. Hallqvist, Brita af Geijerstam och Lennart Hellsing. GEORG "JOJJE" WADENIUS: är gitarrist, basist, sångare och musikproducent. Som gitarrist i USA-bandet Blood Sweat and Tears tog...

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Illustratören
Charlotte Ramel

Foto: Caroline Andersson

Charlotte Ramel

CHARLOTTE RAMEL är utbildad reklamtecknare och prisbelönt barnboksillustratör. Med en utpräglat lekfull och sofistikerad illustrationston har hon gjort barnböcker tillsammans med många av våra främsta barnboksförfattare, till exempel Lennart Hellsing och Barbro Lindgren. På Bonnier Carlsen har hon illustrerat bland annat de kritikerrosade småbarnsböckerna i serien  Liten-sviten av Lotta Olsson, men också Helena Dahlbäcks "Vi leker att du är en katt", antologin "Små saker", samt medverkat i antologiserien Barnkammarboken.  

Läs mer om Illustratören

Fler böcker av Illustratören

Illustratörens alla böcker
Mer om...