Balladen om en bruten näsa - Bonnier Carlsen Förlag
Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Balladen om en bruten näsa

"En av årets bästa barnböcker." Marie L. Kleve, Dagbladet

Balladen om en bruten näsa

Jag tror att mamma önskar sig en tuffare son. Det är därför jag tränar boxning.
Köp

Arne Svingens kritikerrosade och Brageprisnominerade bok om trettonårige Bart för tankarna till både Billy Elliot och Forrest Gump. Det är en berättelse om boxning och opera, och om motgångar och konsten att se livet från den ljusa sidan. Den får dig att skratta och gråta och få en stor klump i magen. Men framförallt får den dig att tro på att allting ordnar sig till slut.

Det här är en berättelse om att våga slå och inte slå. Och att våga sjunga fast andra hör på. Men mest av allt handlar den om Bart, som är något av en expert på att se livet från den ljusa sidan. Och det behövs när man bor i en sliten lägenhet i slummen med en supertjock alkis till morsa.

I samma hus bor också Cheap Charlie, som kan fixa fram det mesta, och narkomanen Geir, som förmodligen är Barts bäste vän. Fast kanske kan Ada bli Barts bästa vän istället? Hon är antagligen den schysstaste tjejen i klassen. I alla fall topp tre. Synd bara att hon inte kan bevara en hemlighet – för Bart bär nämligen på något som han inte har berättat för någon: Han älskar opera. Och han har en fantastisk röst. Problemet är bara att han inte kan sjunga när någon hör på.

Det är också en berättelse om dagar när det händer ovanliga saker och ingenting blir som förr. Både bra och dåliga saker. Sånt man aldrig trodde skulle hända.

Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2013-05-29
Mer om...
 • Originaltitel:

  Sangen om en brukket nese
 • Författare

  Arne Svingen
 • Recensionsdatum:

  2013-05-29
 • ISBN:

  9789163875625
 • Genre:

  Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
 • Översättare:

  Sofia Nordin
 • Utgivningsår:

  2013
Författaren
Arne Svingen

Foto: Sigbjørn Sigbjørnsen

Arne Svingen

ARNE SVINGEN (f 1967) är född och uppvuxen i Oslo. Sedan debuten 1999 har han skrivit över fyrtio böcker för både barn och vuxna. Innan han blev författare arbetade han som journalist, redaktör och programledare. Arne är engagerad i frågor som rör ungas läsande och jobbar aktivt med att få i synnerhet killar att läsa mer. Han är dessutom nästan två meter lång och ganska bra på basket.

Läs mer om författaren Författarens alla böcker
Mer om...