Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Den stora kärleksfebern

Författarbilder

169983 169981 169982

Sagt om "Syltmackor och oturslivet":

"Man får överraskningar. Man får fnissa. Det finns allvar och det är välformulerat." Expressen

"... en ovanligt språksäker och övertygande debut. dessutom med en överväldigande berättarglädje som gör en alldeles glad..." Maria Nyström, Upsala Nya Tidning

Sagt om "Kickflippar och farligheten":

"Missa inte vårens bästa bok! Det här är en både hjärtskärande och rolig berättelse /.../ Allt känns verkligt och nära, precis som om det hände på riktigt. Nisse skulle lika gärna kunna vara du eller jag. Missa inte vårens bästa bok!" Annika Nasiell, Barnens bokklubb

"Vänskap, svek, humor, död och kärlek. Allt i en fantastiskt bra mix. En läsupplevelse när den är som bäst!" Christinas boktips, sajten Barnens bibliotek

"Anna Ehring skriver med ett bra driv i språket vilket förstås bidrar till att boken känns nyanserad och lockande." Dag Hedberg, VLT

Den stora kärleksfebern

Nisse Berg har vårluft i skallen!
Köp

Sommarlovet är så nära och allt kunde vara så bra. Men Saga med fräknar och ögon som kol gör Nisse kollrig av känslor. Och när Harry plötsligt försvinner har ju Nisse ingen att reda ut livet med!

Vårsolen bländar Nisse. Solstänk över tapeten i rummet. Harry hör koltrasten och fullkomligt dånar av den sköna fågelsången. Och försvinner. Plötsligt hoppar rädslan på Nisse igen.

Repen med bandet går åt pipsvängen. Nisse kan inte spela med Saga i rummet. Hennes fräknar gör honom helt ding och trumpinnarna lever sitt egna liv.

För mycket kärlek och lycka är tydligen lika trixigt att hantera som sorg och farligheter. Det funkar inte att hans drakvän är försvunnen. Han behöver verkligen Harry ända in i drakhjärtat.

Anna Ehring är tillbaka med den tredje boken om Nisse Berg. Det är magiskt och det är vardagligt när Anna Ehring skriver om livet, kärleken och döden i Bagarmossen. Missa inte Augustprisnominerade "Syltmackor och oturslivet" och "Kickflippar och farligheten".
Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2011-08-31
Mer om...
 • Författare

  Anna Ehring
 • Recensionsdatum:

  2011-08-31
 • ISBN:

  9789163869068
 • Genre:

  Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
 • Utgivningsår:

  2011
 • Bredd:

  143 mm
 • Höjd:

  192 mm
 • Djup:

  17 mm
 • Antal sidor:

  192
 • Vikt:

  0,317 kg
 • Serie:

  Drakhjärta
 • Formgivare:

  Helene Ågren
Författaren
Anna Ehring

Foto: Stefan Tell

Anna Ehring

Anna Ehring (f. 1969) bor med man och tre barn i Stockholm. Hon har tidigare arbetat med skådespeleri, mest känd insats som Carolin i filmatisering för SVT, av Marias Gripes ”Flickan vid stenbänken”. Efter studier vid Biskops Arnös författarskola har hon skrivit dramatik, och även arbetat som vårdare. "Den stora kärleksfebern" är uppföljaren till "Syltmackor och oturslivet" (2010) och "Kickflippar och farligheten" (2011).

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...