Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Kommissarie Gordon. Ett fall för Paddy

Författarbilder

223635 223636 239357 239352 223634 239356 239349 239351 239354 239355

"Finkänsligt och psykologiskt insiktsfullt lockar Gordon fram händelserna bakom Paddys glömska. Sedan ger de fyra sig iväg på en mödosam och inte ofarlig (räven!) expedition för att hitta Paddys mamma och hennes femton syskon. Berättelsen är vänlig, humoristisk och dessutom spännande med många kloka reflexioner och tankar utan att händelseflödet störs. Lagom långa kapitel lämpar sig väl för högläsning. Gitte Spees suveräna illustrationer i akvarell och Ulf Nilssons träffsäkra text har blivit till ett fullödigt litet mästerverk!”
Gunnar Åberg, BTJ-häftet

Kommissarie Gordon. Ett fall för Paddy

Viktig polisutryckning – en mamma ska hittas!

Paddy är så glad och nöjd med sitt liv som polis. Men nu undrade Gordon plötsligt varifrån hon kom och var henne mamma bodde? Det hemska var att Paddy inte visste. Hon hade glömt allt! En vänlig och filosofisk småbarnsdeckare av en av våra främsta barnboksförfattare Ulf Nilsson – med ljuvliga illustrationer av Gitte Spee.

Som tur är vet Gordon hur Paddy ska göra för att börja minnas igen: En kopp te, en skön fåtölj, ett stearinljus och papper och penna är vad som behövs. Och sedan ska Paddy skriva lite dikter om sin mamma. Och mycket riktigt: Paddys minne kommer långsamt tillbaka. Något hemskt hade hänt! Rävens vassa klor. Alla sprang åt alla håll. Vattenfall och granar.

Det kunde bara betyda: Räven måste vara inblandad och det hände på Grottön. De båda polisvännerna måste genast bege sig dit för att undersöka. Kanske finns Paddys mamma där?

Med sig på färden har de två småpoliser från lilla polisskolan. Eftersom alla i skogen måste hjälpas åt har Gordon bestämt sig för att utbilda lite nya poliser för framtiden. Alla är ju medborgare i skogen! Alla är liksom medlemmar i en klubb …

Läs mer om kommissarie Gordon i: Det första fallet, Det sista fallet och Ett fall i alla fall. 2017 blir kommissarie Gordon även tecknad film i regi av Linda Hambäck.

Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2017-10-02
Mer om...
 • Författare

  Ulf Nilsson
 • Recensionsdatum:

  2017-10-02
 • ISBN:

  9789163896095
 • Genre:

  Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
 • Utgivningsår:

  2017
 • Mediakontakt:

  Jenny Helldahl
 • Bredd:

  217 mm
 • Höjd:

  156 mm
 • Djup:

  14 mm
 • Antal sidor:

  112
 • Vikt:

  0,377 kg
 • Serie:

  Kommissarie Gordon
 • Illustratör:

  Gitte Spee
Författaren
Ulf Nilsson

Foto: Stefan Tell

Ulf Nilsson

ULF NILSSON har skrivit över hundra barn- och ungdomsböcker och tilldelats litterära priser av alla de slag, däribland Augustpriset två gånger. För Kommissarie Gordon – Det första fallet  fick han och Gitte Spee det internationella barnbokspriset Kinderbuchpreis von Nordrhein-Westfalen 2015.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Illustratören
Gitte Spee

Foto: Margot Brakel

Gitte Spee

GITTE SPEE är en av Hollands främsta barnboksskapare och hennes böcker om "Herr Gris" har även översatts till svenska. Hon har tidigare också illustrerat Ulf Nilssons Ost till alla möss . Läs mer om Gitte på: www.gittespee.nl.

Läs mer om Illustratören

Fler böcker av Illustratören

Illustratörens alla böcker
Mer om...