Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Lycklig den som Dunne får

Författarbilder

239358 239366 239359 239360 239365 239367 239362 239363 239361 239364

"Så härligt och innerligt skildrat av Rose Lagercrantz, utan att väja för det som är svårt eller sorgligt. Eva Erikssons teckningar är mycket uttrycksfulla, humoristiska och laddade med berättelsens spänning och dynamik. En lysande berättelse om Dunne igen!"

Kerstin Hagstrand-Velicu, Bibliotekstjänst

"Bild och ord är lika kära vänner som någonsin Dunne och Ella Frida. Storheten ligger ändå ytterst i barnperspektivet, här i betydelsen att världen ses ur Dunnes vinkel. Den komprimerade texten rymmer stort stoff." Margareta Sörenson, Expressen

Lycklig den som Dunne får

Världens bästa present till världens bästa vän
Köp

Vad gör man om ens allra bästa vän bor i en annan stad och de vuxna inte förmår ordna så att man får ses på lovet? Man får ordna något själv! Träffsäkert, spännande och lättläst om bergfast vänskap med massor av suveräna bilder.

Det är sportlov och Dunnes pappa åker till Rom utan att ta henne med sig. Dunne är lite ledsen för det, men hon vill hellre resa till Norrköping där Ella Frida, hennes bästa vän, bor numera. Dit längtar hon mer än någon annanstans.

Tyvärr är det ingen som fattar det. I stället får hon vara hos mormor och morfar i Hjorthagen där hon börjar lovet med en liten ensam skidtur. Knappt har Dunne gett sig iväg förrän hon kommer på en sak: Ella Frida fyller år i början på sportlovet! Då måste hon ju ha en present! Dunne vet genast vad det ska bli. Snabbt skidar hon tillbaka. 

"Finns det någon som kan köra mig till Norrköping?" flämtar hon. Olyckligtvis går det inte den dagen, inte på några villkor kan mormor och morfar åka dit med henne. Men när mormor får höra om presenten som Dunne har tänkt ut, låter hon sig bevekas.
"Tror du att du törs åka ensam?" frågar hon. "Vågar du det om jag sätter dig på tåget i Stockholm och Ella Fridas mamma hämtar dig på stationen i Norrköping?"
Dunne sväljer. "Självklart", säger hon. Och Dunne ger sig ut på resa alldeles själv ...

Detta är den sjätte fristående boken om Dunne. Böckerna har fått ett starkt och vidsträckt genomslag internationellt. De är översatta till över tjugo språk och har fått många lovord och utmärkelser.

Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2018-03-15
Mer om...
 • Författare

  Rose Lagercrantz
 • Recensionsdatum:

  2018-03-15
 • ISBN:

  9789163894114
 • Genre:

  Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
 • Utgivningsår:

  2018
 • Bredd:

  155 mm
 • Höjd:

  217 mm
 • Djup:

  20 mm
 • Antal sidor:

  192
 • Vikt:

  0,407 kg
 • Serie:

  Dunne
 • Illustratör:

  Eva Eriksson
Författaren
Rose Lagercrantz

Foto: Helén Karlsson

Rose Lagercrantz

ROSE LAGERCRANTZ har skrivit närmare femtio böcker sedan debuten 1973, varav många med internationellt genomslag. Hon har vunnit många litterära utmärkelser för sitt skrivande.  

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Illustratören
Eva Eriksson

Foto: Stefan Tell

Eva Eriksson

EVA ERIKSSON har illustrerat mängder av barnböcker med sina oförlikneliga bilder, bl.a. av Barbro Lindgren, Ulf Nilsson, Ulf Stark och Lisa Moroni. Har även gjort egna barnböcker och animerad film.

Läs mer om Illustratören

Fler böcker av Illustratören

Illustratörens alla böcker
Mer om...