Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Metteborgs samlade öden och äventyr i ettan, tvåan och trean

Författarbilder

239358 239366 239359 239360 239365 239367 239362 239363 239361 239364

"Det är befriande att författarna har hittat stämningen och personligheterna under Metteborgs lågstadieår./.../ en lättläst bok med träffsäker humor, allvar, kamratskap och mobbing som ger hopp." Berit Aler, Bibliotekstjänst

"Metteborgs berättarröst är oemotståndlig, utan krusiduller och påklistrade känslor. Boken fungerar utmärkt både som högläsningsbok och som 'läsa själv bok' för små barn som precis knäckt läskoden, för texten är snyggt uppställd i korta, lättfattliga rader."
Belinda Graham, Tidningen Kulturen


Metteborgs samlade öden och äventyr i ettan, tvåan och trean

Rapport från det roliga och farliga livet på lågstadiet!
Köp

Roligt, lättläst och tonsäkert om Dunnes klasskompis Metteborg och livet på lågstadiet av barnboksveteranerna Rose Lagercrantz och Eva Eriksson. I ett suveränt samspel mellan text och bild fångar de Metteborgs, Dunnes och de andra klasskompisarnas relationer och konflikter. Lättläst med härlig igenkänning för nybörjarläsaren, berättat med lakonisk humor.

Metteborgs liv går ganska bra, det tycker han själv. Ofta händer det också roliga saker, men ibland farliga. Som när Benni i ettan kastar ett isblock i huvudet på honom, då vill Metteborg sluta skolan. Snart blir det bättre, och i tvåan blir det ännu bättre. Då får Metteborg en riktig vän i Kudden. Så fort den bråkiga Benni försöker få in en stöt på Metteborg slänger sig Kudden emellan som en stor, skyddande jättekudde! Fast Benni ger sig inte, han fortsätter som klassens bråkstake. Men för Kudden och Metteborg går det bättre och bättre - de får t.ex. flera stjärnor i klasskompisen Dunnes hemliga betygsbok! Och när de börjar trean tycker de att det mesta är toppen. Då får de en ny kompis ...  

De fem böckerna om Dunne ("Mitt lyckliga liv", "Sist jag var som lyckligast", "Mitt hjärta hoppar och skrattar", "Livet enligt Dunne" och "Vi ses när vi ses") har blivit mycket populära och högt älskade. Minst lika populära är böckerna om Dunnes klasskompis Metteborg och hans dramatiska lågstadieliv, som har älskats av läsarna sedan trilogin "Metteborgs öden och äventyr" gavs ut 1991 av Rabén & Sjögren, 1995 samlade i en utgåva. Det är denna samlingsvolym som äntligen ges ut på nytt, och det är faktiskt i dessa böcker Dunne finns med för första gången. Nu med originalillustrationerna känsligt färglagda.

Rose Lagercrantz yngste son, Samuel Lagercrantz, kan kallas verklighetens Metteborg. När han hade lyssnat på "Muminpappans memoarer" tyckte han det var dags att de skrev hans egna memoarer. "Mitt liv går ganska bra", började han diktera. Och Rose skrev ...  

Skriv en kommentar

Läsarkommentarer (1 st)

 • Bra

  Adam | 14 december 2016
(1 av 1)

Visa fler

Recensionsdatum 2016-07-15
Mer om...
 • Författare

  Flera författare
 • Recensionsdatum:

  2016-07-15
 • ISBN:

  9789163886836
 • Genre:

  Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
 • Utgivningsår:

  2016
 • Bredd:

  155 mm
 • Höjd:

  217 mm
 • Djup:

  21 mm
 • Antal sidor:

  192
 • Vikt:

  0,554 kg
 • Serie:

  Dunne
 • Illustratör:

  Eva Eriksson
Författaren
Rose Lagercrantz

Foto: Helén Karlsson

Rose Lagercrantz

ROSE LAGERCRANTZ har skrivit närmare femtio böcker sedan debuten 1973, där böckerna om Metteborg kanske är de mest lästa. Sedan 2010 har Dunne, som går i Metteborgs klass, fått fem egna hyllade böcker.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Samuel Lagercrantz

Samuel Lagercrantz

ROSE LAGERCRANTZ har skrivit närmare femtio böcker sedan debuten 1973, där böckerna om Metteborg kanske är de mest lästa. Sedan 2010 har Dunne, som går i Metteborgs klass, fått fem egna hyllade böcker.

Läs mer om författaren Författarens alla böcker
Illustratören
Eva Eriksson

Foto: Stefan Tell

Eva Eriksson

EVA ERIKSSON har illustrerat mängder av barnböcker, bl.a. av Barbro Lindgren, Ulf Nilsson, Ulf Stark och Rose Lagercrantz. Har även gjort flera egna barnböcker och animerad film. 

Läs mer om Illustratören

Fler böcker av Illustratören

Illustratörens alla böcker
Mer om...