Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Slottet av is

Författarbilder

205128 205126 205127

Slottet av is

Kliv in i hissen som tar dig till en annan värld!
Köp

En hemlig hissknapp tar Minna till Undrien, dit hon är kallad för att utföra ett farligt uppdrag. Men hur ska hon klara det, hon är ju bara ett vanligt barn? Ingen superhjälte eller trollkarl. Hon vågar ju inte ens säga emot sin nyckfulla pappa, och i Undrien finns en mycket värre härskare som hon ska besegra...

Minnas pappa är som en vulkan, han kan explodera när som helst. Mellan utbrotten är han världens roligaste pappa. Därför gäller det att vakta så att han inte blir arg, men lillasystern Lo är bara sex år och märker inte varningssignalerna, så mest är det mamman och Minna som får se till att han inte får några utbrott.

Idag är en sådan dag – då pappan exploderar över att Lo vält ut sitt mjölkglas - och Minna hittar den hemliga hissknappen. En hissknapp som leder henne till en annan värld, Undrien, och till en tant, som kallar sig Mormor.

Hon får ett uppdrag, att rädda Undriens befolkning från den grymma Härskaren. Men hon vill inte vara en hjälte, det låter skrämmande och farligt.
Men en dag har Lo själv tryckt på hissknappen och Minna måste följa efter henne. Minna måste hitta Lo och ge sig in i äventyret!

Slottet av is är en spännande fantasysagasaga om ett barn som tvingas revoltera mot en nyckfull vuxenvärld. Språket och handlingen för tankarna till Mio min Mio.

Skriv en kommentar

Läsarkommentarer (1 st)

 • Bra!

  Elina | 18 oktober 2016
(1 av 1)

Visa fler

Recensionsdatum 2013-04-15
Mer om...
 • Författare

  Janina Kastevik
 • Recensionsdatum:

  2013-04-15
 • ISBN:

  9789163874871
 • Genre:

  Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
 • Utgivningsår:

  2013
Författaren
Janina Kastevik

Foto: Stefan Tell

Janina Kastevik

JANINA KASTEVIK arbetar som jurist till vardags och Slottet av is är hennes debut som författare. Janina har för övrigt en fascination för hissknappar. JONNA BJÖRNSTJERNA, illustratör och författare, tycker om att blanda skräck med humor. Hennes tre bilderböcker om familjen Kanin är alla vinnare i Bokjuryn. Illustrerar även andra barnböcker, spökhistorier och medverkar i antologier. Hennes illustrationer för tankarna till Edward Gorey och John Bauer: det är både lite läskigt och romantiskt, klassisk saga!

Läs mer om författaren Författarens alla böcker
Mer om...