Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Små saker
"/.../ en bok för både öra och öga, som passar liten som stor, från de allra minsta, kring året ungefär, till ganska högt upp i åldrarna och till glädje även för vuxna."
​Vilda Engström, Gotlands Allehanda

Små saker

Välkänd doldis firar 100 år
Köp

I denna antologi presenteras ett pärlband av Britt G. Hallqvists texter, bildsatta av några av Sveriges allra främsta barnbokskonstnärer som Lena Andersson, Eva Eriksson och Charlotte Ramel. Visor, verser, dikter och texter att läsa högt, lyssna till, skratta åt, inspireras av eller reflektera över. En jubileumsbok för alla livets tillfällen.

"Var bor du lilla råtta? I din hatt! Vad gör du klockan åtta? Jagar katt!" En småbarnsklassiker som de flesta känner till, men som många vet vem som har skrivit. Britt G. Hallqvist skrev en mängd kända visor och verser för barn, men också psalmer och dikter för vuxna. I antologin Små saker har vi samlat det bästa ur hennes produktion för barn. 

Texter om dofter, bilar och aviga dagar, småbarnsramsor, andliga verser samt sånger och dikter om livets stora och små saker har alla en plats i denna omsorgsfullt utvalda samling. Bilderna är gjorda av älskade illustratörer som Lena Anderson, Eva Eriksson, Kristina Digman, Marit Törnqvist och Mati Lepp bland andra.

2014 skulle Britt G. Hallqvist fyllt 100 år. Under hela året firas hennes betydelsefulla livsgärning, hennes arbete som översättare, diktare för barn och vuxna och som psalmförfattare, med mängder av aktiviteter över hela landet. Antologin Små saker är en del av det firandet.

Skriv en kommentar

Tove Kullenberg
Recensionsdatum 2014-01-29

27 januari 2014

Jubileumsåret 2014 till Britt G. Hallqvists minne
I februari 2014 skulle Britt G. Hallqvist fyllt 100 år. Det kommer att uppmärksammans med...
Läs mer
Visar 1 av 1

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Britt G Hallqvist
 • Recensionsdatum:

  2014-01-29
 • ISBN:

  9789163877711
 • Genre:

  Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
 • Utgivningsår:

  2014
 • Mediakontakt:

  Tove Kullenberg
 • Bredd:

  202 mm
 • Höjd:

  268 mm
 • Djup:

  10 mm
 • Antal sidor:

  0
 • Vikt:

  0,402 kg
Författaren
Britt G Hallqvist

Foto: © Carl-Gustaf Edhardt

Britt G Hallqvist

BRITT G. HALLQVIST (1914-1997) var bland annat poet, översättare och psalmförfattare. Hallqvist slog igenom på allvar 1950 med versboken Rappens på Blåsopp med illustrationer av Helga Henschen. Hennes texter präglas av den igenkännbara stilen, det lätta och lediga språket, humorn, fantasin och den totala inlevelsen i barnets värld. Som översättare gav hon svensk språkdräkt åt en stor mängd texter och hyllades för sina tolkningar av verser och rim. Inte minst av Ingmar Bergman som tyckte att "G." i hennes namn borde utläsas som "Genial", efter att han läst Hallqvists översättningar av...

Läs mer om författaren Författarens alla böcker
Mer om...