Nelly Rapp och Näckens hemlighet - Bonnier Carlsen Förlag
Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Nelly Rapp och Näckens hemlighet

Sagt om Nelly Rapp och näckens hemlighet:

"Det är smart gjort av Widmark att konstruera så komplexa intriger, utan att någonsin dra ner på fart, spänning och humor. Barn älskar de här böckerna och lär sig en hel del om tolerans och kreativitet och alltings relativitet. Nelly Rapps tre L är bra att ha. Lugn, Lärdom och List. Men böckerna står också för fyra R: Rappt, Roligt, Respektlöst och lagom Revolutionerande." Belinda Graham, Tidningen Kulturvinden

Nelly Rapp och Näckens hemlighet

Lättläst spänning med monsteragenterna Nelly och Valle där nybörjarläsaren nästan forsar fram!
Köp

Nelly och Valle är mästare på att tackla monster och andra farligheter med hjälp av sina "tre L": lugn, lärdom och list. Men räcker deras L-kunskaper till för att stå emot Kulturskolans direktör som hotar med nedläggning av skolan - om de inte spelar tillräckligt bra?

Nelly och Valle är tillbaka på Monsterakademin för att plugga på om monster och  farligheter. Nu har turen kommit till näcken! En lurig figur som påstås spela för att lura ner barn i vattnet så de drunknar. Fast man vet ej säkert, för ingen har sett till honom på över hundra år.

Under rasten, när Nelly och Valle tar en promenad i skogen med sina hundar, ser de en man mitt i forsen. Det är väl aldrig näcken som plötsligt kommit tillbaka? Men, det är bara farbror Hannibal som försöker locka fram näcken för att få en proffsig lärare till sitt fiolspel. Då inser Nelly att hon måste skynda tillbaka till stan för att öva på sin cello. Det gäller att inte spela falskt på Kulturskolans vårkonsert! Kulturskolans direktör har hotat med att lägga ner skolan i så fall. Och med tanke på hur illa det lät senast skulle de behöva en lärare som var lika skicklig som näcken för att få fason på deras falska toner ... 

Det artonde äventyret med Nelly Rapp är inte bara mysläskigt, roligt och lättläst - det kan även ses som ett kul och annorlunda brandtal för att Kulturskolan ska få fortsätta att bedriva sin verksamhet så barnen ska få möjlighet att utvecklas i sitt skapande. Och om vikten av att få vara som man är.

Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2018-01-29
Mer om...
 • Författare

  Martin Widmark
 • Recensionsdatum:

  2018-01-29
 • ISBN:

  9789163899317
 • Genre:

  Skönlitteratur barn och ungdom: äventyrsböcker och deckare
 • Utgivningsår:

  2018
 • Mediakontakt:

  Jenny Helldahl
 • Bredd:

  153 mm
 • Höjd:

  215 mm
 • Djup:

  13 mm
 • Antal sidor:

  0
 • Vikt:

  0,274 kg
 • Serie:

  Nelly Rapp - monsteragent
 • Illustratör:

  Christina Alvner
Författaren
Martin Widmark

Foto: Stefan Tell

Martin Widmark

MARTIN WIDMARK har skrivit drygt hundra böcker sedan debuten Att fånga en tiger år 2000. Nästan varje barn har läst hans böcker om LasseMaja som ständigt trycks i nya upplagor och är de mest utlånade på svenska bibliotek.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Illustratören
Christina Alvner

Christina Alvner

CHRISTINA ALVNER, erfaren illustratör och serieskapare med starkt uttryck och humoristisk knorr, har gjort de kongeniala bilderna. Hon bor med man och hund i en nedlagd tågstation utanför Nora.

Läs mer om Illustratören

Fler böcker av Illustratören

Illustratörens alla böcker
Mer om...