Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
De sju brödernas skatt
"Texten är relativt lätt att läsa genom riklig dialog och en stor mängd riktigt fina svartvita tuschillustrationer av Mats Vänehem. Han uttrycker textens humor, galenskap och spänning i figurer, miljöer och ornamentik. Serien om Halvdan Viking har nått många läsare. I slutet av boken utlovas en uppföljare." Christina Wedenmark, BTJ-häftet

Läs blogginlägg om att använda Halvan Viking i undervisningen (Bloggen Klok som en uggla 18/2-2016)

De sju brödernas skatt

Halvdan Viking – en Röde Orm för barn
Köp

Med inspiration från Frans G Bengtsson har Martin Widmark brett på rejält i en serie mustiga rövarhistorier om den unge pojken Halvdan, som hamnar i det ena äventyret efter det andra, tillsammans med kompisen Meia.
De sju brödernas skatt är den sjunde delen i serien "Halvdan Viking".

Krok och hans sex blodtörstiga bröder är ökända för sina plundringståg, där de inte tvekar att ha ihjäl folk för en säck silver. Efter att ha plundrat i främmande länder har de nu bestämt sig för att "göra affärer" på hemmaplan. Närmare bestämt i Östbyn och Västbyn där Halvdan och Meia bor.

Krok vill ha silver mot att han och bröderna låter invånarna leva. Men det pågår också en tävling mellan bröderna där de försöker ha ihjäl varandra för att på så sätt kunna lägga beslag på silvret själva. Detta ger Halvdan och Meia en idé. Kanske kan de hjälpa bröderna lite på traven...

"Halvdan Viking"-serien har skrivits av Martin Widmark och illustrerats av Mats Vänehem. Så här säger Martin Widmark själv om att skildra vikingatiden: "Att berätta för barn om våra, stundtals våldsamma och giriga, förfäder innebar att kryssa mellan respekt och avsky. Respekt för till exempel deras mod och båtbyggarkonst och avsky för blodsoffer, strandhugg och slavhandel. Men att försöka komma runt dessa ingredienser var inte heller möjligt."

Läs också: Hövdingens bägare, Främlingens grav, Vargens hjärta, Forsens Drottning, Miklagårds lås och Isens gud.

Halvdan Viking kan du fr o m våren 2017 träffa på Vikingaliv – Stockholms nya museum om vikingatiden. Vikingaliv är ett äventyr och en resa genom en av historiens mest mytomspunna tidsperioder. På Djurgården i Stockholm, mellan Vasamuseet och Gröna Lund, skapas en dramatiserad berättelse om vikingatiden anno 963, och Halvdan Viking och Meia visar de yngre besökarna hur det var att leva på vikingatiden.

Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2015-10-29

22 februari 2016

Hur Halvdan Viking kan användas i skolundervisningen
Hur kan Halvdan Viking användas i skolundervisningen? Läs inlägget i bloggen "Klok som en...
Läs mer

3 november 2015

Martin Widmark tilldelas 2015 års Astrid Lindgrens Värld-stipendium
Martin Widmark har tilldelats 2015 års Astrid Lindgrens Värld-stipendium på 30 000 kronor....
Läs mer
Visar 2 av 2

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Martin Widmark
 • Recensionsdatum:

  2015-10-29
 • ISBN:

  9789163880315
 • Genre:

  Skönlitteratur barn och ungdom: historiska berättelser
 • Utgivningsår:

  2015
 • Mediakontakt:

  Jenny Helldahl
 • Bredd:

  154 mm
 • Höjd:

  213 mm
 • Djup:

  14 mm
 • Antal sidor:

  0
 • Vikt:

  0,291 kg
 • Serie:

  Halvdan Viking
 • Illustratör:

  Mats Vänehem
Författaren
Martin Widmark

Foto: Stefan Tell

Martin Widmark

MARTIN WIDMARK – "barnens Agatha Christie", "den okrönte kungen av barnlitteraturen", "den mest populäre av 2000-talets svenska barnboksförfattare" – lovorden haglar. Bokjuryfavorit!

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Illustratören
Mats Vänehem

Foto: Christine Olsson

Mats Vänehem

MATS VÄNEHEM är illustratör och arkeolog och har gjort de drastiska och tidstrogna illustrationerna. Han har även gjort bilderna till de populära och lättlästa serierna "Riddarskolan", "Bästa klubben" och den egna faktaboken Hitta historien.

Läs mer om Illustratören

Fler böcker av Illustratören

Illustratörens alla böcker
Mer om...