Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Boken om prostens barnbarn
"/.../ när man läser Prostens barnbarn - eller högläser! - inser man snabbt att grundvillkoren för barndomen inte har förändrats. Syskongnabb och avundsjuka och (i sällsynta fall) syskonkärlek och mormor som skämmer bort och morfar som vill ha lugn och ro /.../ Allt är så himla träffande och aktuellt och ärligt skildrat av Eva Bexell." - Tidningen Kulturen

Boken om prostens barnbarn

Samlingsutgåva
Fantastiskt rolig högläsning för hela familjen!
Köp

Eva Bexells hyllade högläsningsklassiker om Prostens barnbarn fyller 40 år. Det firar vi med en extra fin samlingsutgåva, redo att möta en ny generation bokslukare.

Varje gång det bestäms att Anton och hans storebror Carl ska spendera några veckor hos sin morfar Prosten och sin mormor Prostinnan blir den gamle Prosten lätt beklämd. Han känner sina barnbarn och vet precis hur det brukar bli – fullt ös. Han trivs ju bäst när det är ordning och reda och sådär riktigt härligt småtråkigt.

Men vad bryr sig Anton och Carl om det? Anton vill till exempel hemskt gärna ha en egen hund och den lilla taxen utanför posten ser perfekt ut. Och de där kräftorna som ligger i badkaret i väntan på att bli middag, de passar ju mycket bättre att leka med. Strunt i vad morfar Prosten tycker!

I samlingsutgåvan ingår alla tre delarna i serien: Prostens barnbarn, Kalabalik hos morfar Prosten och Upp och hoppa, morfar Prosten!. Med fenomenalt träffsäker humor och värme berättar Eva Bexell om när Anton, Carl, den stränga Prosten och den milda Prostinnan ska samsas under samma tak, allt illustrerat av Karin Stjernholm Raeder. "Hos barn är glädjen hejdlös, ilskan oresonlig och sorgen utan gräns. Och det är om den glädjen och ilskan och sorgen jag vill berätta", sa författarinnan när böckerna gavs ut första gången. En högläsningsälskling för hela familjen!

Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2016-10-17
Mer om...
 • Författare

  Eva Bexell
 • Recensionsdatum:

  2016-10-17
 • ISBN:

  9789163890635
 • Genre:

  Skönlitteratur barn och ungdom: roliga berättelser
 • Utgivningsår:

  2016
 • Mediakontakt:

  Bonnierförlagen Press
 • Bredd:

  156 mm
 • Höjd:

  215 mm
 • Djup:

  24 mm
 • Antal sidor:

  254
 • Vikt:

  0,567 kg
 • Illustratör:

  Karin Stjernholm Raeder
Författaren
Eva Bexell

Eva Bexell

Eva Bexell fick sitt genombrott med debutboken Prostens barnbarn, 1976, som först gick som småbarnskvart i radio. Eva Bexell växte själv upp i en prästgård på Öland. Språket i hennes böcker har en lätt och humoristisk ton. För Eva Bexell är det viktigt att personernas språk känns realistiskt, en prost skall tala som en prost. Hon vill att barn skall lära sig att en persons karaktär ofta kommer fram genom språket. Hon tycker också mycket om att leka med motsatser i sina böcker, t ex. de gamla morföräldrarna med sina vanor som ställs mot barnen med sin nyfikenhet och busiga påhitt. Hon skrive...

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Illustratören
Karin Stjernholm Raeder

Karin Stjernholm Raeder

Karin Stjernholm Raeder (1915-2010) föddes i Stockholm. Hon studerade i Göteborg, först på Högre allmänna läroverket för flickor och senare några terminer vid Göteborgs Högskola och Lunds universitet. Hon skrev kåserier och noveller i dagspress och tidskrifter, och debuterade med novellsamlingen Andra på Bonniers 1947. Hon började skriva och illustrera barnböcker 1976 och är mest känd för böckerna om Rut-Emma och Manfred. Utöver sina egna böcker illustrerade Karin Stjernholm Raeder även Eva Bexells böcker om Prostens barnbarn.

Läs mer om Illustratören

Fler böcker av Illustratören

Illustratörens alla böcker
Mer om...