Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Katerina Janouch

Katerina Janouch

Katerina Janouch föddes i Prag 1964. Hon beskriver sin barndom som världens bästa, en tid hon har många bra minnen ifrån. Som 10-åring kom hon till Sverige. Anpassningen till det nya landet gick relativt lätt eftersom hon snabbt lärde sig språket. Nu som vuxen söker sig Katerina Janouch gärna tillbaka till sitt tjeckiska ursprung.

Katerina Janouch har länge arbetat som journalist och som sex- och samlevnadsrådgivare sedan 1992.

Längtan efter att få skriva har alltid funnits. Katerina Janouch växte upp i ett bokälskande hem med både pappa, mormor och morfar som är författare. Hennes mamma är översättare och redaktör, bredvid sin ordinarie karriär som forskare. Med hela barndomen kantad av skrivmaskiner så var naturligt för Katerina Janouch att en dag själv börja skriva. Sin första bok skrev hon när hon var sex år gammal.

Katerina Janouch kom ut med sin första bilderbok hösten 2004. Så blev jag till heter boken och är illustrerad av Mervi Lindman. Boken handlar om hur barn blir till och alla de frågor som barn kan ha när de ska få ett syskon. Adoption, provrörsbefruktning och extramammor/extrapappor tas också upp.

Katerina har skrivit ett tiotal bilderböcker om Ingrid med en charmig, lekfull bilderbokskaraktär och som tar oss med på många händelserika vardagsnära äventyr! Även här är det ett lyckat samarbete med illustratören Mervi Lindman.

Hon har skrivit Sexsvar, en bok som tar upp unga tjejers alla funderingar kring sin kropp och sex (2002).

Katerina har tagit upp tråden med böcker kring ungas funderingar kring sex i en serie böcker om tre unga tjejers sexdebut: Amandas bok, Jonnas bok, Sagas bok och Amanda och Axel om ”hur gör man när man är ihop”.

Det har även blivit en mysteriebok för åldersgruppen 3-6 år med hemliga agenter, magisk natur och talande djur; Agenterna och småkrypens hemlighet (2011).


Katerina Janouch har fem barn själv och säger att hon försöker skriva de böcker hon själv saknar och vill läsa för barnen och de böcker om frågor kring sex för ungdomar som saknas. Inspirationen kommer också från den egna omgivningen, barnen, ungdomarna och deras kompisar.


Agenterna och småkrypens hemlighet

Katerina Janouch

”Världen är full av olösta mysterier och spännande uppdrag …”, står det i den gamla boken uppe på...

  • Genre: Skönlitteratur barn och ungdom: äventyrsböcker och deckare
  • Bandtyp: Kartonnage
  • Recensionsdatum: 2011-05-23
  • Utgivningsår: 2011
Titel / Författare
Ålder
Genre
Datum
Skriv ut
ajaxLoader
Visar 8 av 30 träffar