Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Janina Kastevik

Foto: Stefan Tell

Författarbilder

205128 205126 205127

Janina Kastevik

Janina Kastevik (född 1979) debuterade som författare med Slottet av is och arbetar till vardags som jurist. Janina skrev mycket redan som barn och tonåring och hon fick ofta beröm för sina uppsatser.

Men det dröjde innan hon bestämde sig för att satsa på skrivandet. Men det dröjde innan hon bestämde sig för att satsa på skrivandet. På sin populära blogg bladdrabladdra.blogspot.se beskriver Janina hur det gick till: ”Jag utbildade mig till jurist och stoppade mina anteckningsböcker i en flyttkartong i källaren. Men skrivandet sipprade ut ändå. På små lappar, servetter, i anteckningsblock och på baksidan av inköpslistor. Jag blev aldrig av med min dröm om att skriva, så till slut började jag att bejaka den istället för att förtränga den. Jag anmälde mig till en skrivarkurs, värmde upp med ett par bilderboksmanus som hamnade i byrålådan och skrev sedan manuset till Slottet av is.”

Janina har även studerat litteraturvetenskap med inriktning mot barnlitteratur och har en fascination för hissknappar. Hon bor med sin familj i norra Stockholm.

Slottet av is

Janina Kastevik

En hemlig hissknapp leder Minna till Undrien, dit hon är kallad för att utföra ett farligt uppdra...

  • Genre: Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
  • Bandtyp: E-bok, Kartonnage
  • Recensionsdatum: 2013-04-15
  • Utgivningsår: 2013
Titel / Författare
Ålder
Genre
Datum
Skriv ut
ajaxLoader
Visar 1 av 1 träffar