Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Matilda Westerman

Foto: Stefan Tell

Matilda Westerman

MATILDA WESTERMAN bor i Stockholm med man och två barn. Hon har arbetat som stabschef på Utbildningsdepartementet och gick redan som sjuåring med i sitt första elevråd. Under flera år satt hon i BRIS förbundsstyrelse. Hon har även arbetat som opinionsbildare och pressekreterare vid Lärarförbundet. Arbetar idag med kommunikation, som föreläsare och moderator, och har haft en podcast för föräldrar. När Matilda inte funderar över hur hon vill förändra världen umgås hon med familj, släkt och vänner och gillar att lyssna på och spela musik. Hon debuterar som faktaboksförfattare sommaren 2018 med Så funkar Sverige.

"Jag har alltid vetat att jag vill vara med och förändra världen. Däremot har jag inte alltid vetat exakt hur det ska gå till.
Jag har haft många olika idéer. Att bli Greenpeacegummibåtsåkare (i 8-årsåldern), att bli politiker (i 15-årsåldern), att läsa statsvetenskap på universitetet (i 20-årsåldern), att jobba med lärare – som är de som sedan påverkar våra barn i skolan (i 25-årsåldern), att jobba inom partipolitiken, som pressekreterare till Gustav Fridolin (i 30-årsåldern) och genom att vara med och jobba för Sveriges första rödgröna regering, som stabschef på utbildningsdepartementet (i 35-årsåldern).

Men sen kom jag på det. Om vi vill förändra världen, oavsett i vilken riktning, så är ju kunskap om hur samhället fungerar avgörande. För vet vi inte var vi ska påverka, vem vi ska ringa eller vilken person som ansvarar för vilken fråga, så blir våra försök långt mindre effektiva. Och därför ville jag vara med och skriva boken Så funkar Sverige, som en uppmaning till alla barn och unga att engagera sig och försöka förändra saker i samhället som de inte tycker fungerar som de ska.”

24 augusti 2018

Så funkar det – valet 2018
Så funkar Sverige av Matilda Westerman och Johanna Kristiansson är en bok för alla nyfikna s...
Läs mer
Visar 1 av 1

Visa alla

Så funkar Sverige

Matilda Westerman

Kanske har du bott i Sverige i hela ditt liv? Kanske har du precis flyttat hit? Oavsett vilket så...

  • Genre: Faktaböcker barn och ungdom: samhällsfrågor och miljöfrågor
  • Bandtyp: Inbunden
  • Recensionsdatum: 2018-07-09
  • Utgivningsår: 2018
Titel / Författare
Ålder
Genre
Datum
Skriv ut
ajaxLoader
Visar 1 av 1 träffar