Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Du och jag, min skatt. Böckerna som växer med dig.

Du och jag, min skatt är en antologiserie uppdelad efter ålder och baserad på barnets utvecklingsfaser. Hösten 2013 utkom Ettåringen och Treåringen, 2014 kom Tvååringen och 2015 kom Fyraåringen.En färgsprakande antologiserie från Bonnier Carlsen: Du och jag, min skatt.

– Barnkammarböckerna är omåttligt populära. Men vi tyckte det var dags att komplettera dem med en ny svit böcker, eftersom de faktiskt har 25 år på nacken, berättar Annika Lundeberg, förläggare och initiativtagare till Du och jag, min skatt.

”Vad ska jag köpa för bok till min ettåring?”, ”Vilken bok är bäst för en treåring?” – det är två vanliga frågor i bokhandeln från rådvilla barnboksköpare.

– Vi har svaret här! säger Annika Lundeberg. Det här är en samling böcker som inte bara är fyllda med vackra illustrationer och visor – de är praktiska också!

Ettåringen och Treåringen är två böcker fullproppade av härliga sånger, ramsor, pekbilder och massor av annat spännande för alla som fyller, eller redan fyllt, ett år respektive tre år. Här ryms gamla och nya favoriter, rikt illustrerade av flera av våra främsta svenska illustratörer.

Arbetet med antologiserien har pågått i drygt ett år. Tillsammans med redaktören Stina Zethreus har Annika Lundeberg gjort en gedigen research. De har samlat sånger, ramsor, illustrationer och berättelser, som de därefter har åldersbestämt. Litteratur om barnets utvecklingsfaser har plöjts, studiebesök på förskolor och sångsamlingar har genomförts och Annika och Stina har intervjuat såväl förskolepedagoger som föräldrar.

– Vi har till och med gått igenom våra privata fylla i-böcker från när våra egna barn var små, berättar Annika Lundeberg. Man glömmer ju så lätt. Men då kom vi ihåg vad de kunde vid de olika åldrarna, och man inser också att de flesta barn faktiskt följer utvecklingsstadierna, mer eller mindre.

– Givetvis kan en tvååring roas av Ettåringen, och en treåring kan njuta av innehållet från Fyraåringen, tillägger Annika Lundeberg. Men vi tror att det finns en poäng med att inte gå för snabbt fram med barn, utan att verkligen läsa sådant för barnen som de faktiskt förstår. Resultatet av allt arbete är Du och jag, min skatt. Böckerna som växer med dig. Böckerna passar både flickor och pojkar. Illustrationerna på omslagen, av Maria Nilsson Thore, visar barn i olika åldrar, medvetet henifierade.

Sagt om ettaringar

Sagt om treåringar

Läs mer om Du och jag min skatt: Ettåringen >>
Läs mer om Du och jag min skatt: Treåringen >>