Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Sagasagor. Syskonsjuka, kämpaglöd och en envis framtand

Författarbilder

246539 248885 248886 246538 246540 248887 246537

"Älskar Sagasagor, som handlar om riktiga saker."
Alex Schulman, Instagram

 "Igenkännande, okonstlat och läsarvänligt/.../visar perfekt de vardagliga men ändå viktiga situationerna som barnen kan känna igen sig i.

Maria Christensen, Bibliotekstjänst, BTJ

Sagasagor. Syskonsjuka, kämpaglöd och en envis framtand

Saga Louisa Larsson är tillbaka!
Köp

Fem varma och roliga högläsningsberättelser med många illustrationer.
Sagasagorna bjuder på en härlig vardagsvärld, små och stora ögonblick, som många barn kan känna igen sig i. En perfekt övergång från att läsa bilderbok till att börja läsa textböcker.

Saga Louisa Larsson är en stadig, klok och envis liten person som bor tillsammans med mamma och pappa i ett av radhusen på Solrosvägen.
I den här boken berättar Josefine Sundström och illustratören Emma Göthner i fem fristående kapitel om när Saga blir sjuk på sitt eget födelsedagskalas, hur hon tappar sin första tand, bygger en hinderbana tillsammans med Samir och när hon på något sätt lyckas komma bort från mamma och pappa på det stora möbelvaruhuset. Saga är också ganska avundsjuk på Samir som har både en liten gullig syster och en tuff storebror.

Inkännande och med ett härligt barnperspektiv beskrivs små men livsviktiga ögonblick i en fem/sex-årings vardag. Emma Göthners många färgstarka och pigga illustrationer gör Sagasagorna till en perfekt övergång från att läsa bilderbok till att börja läsa textböcker.

Det finns fler böcker om Saga. Läs också:
Sagasagor: studsmatta, simskola och en borttappad Tigertass, 2016
Sagasagor: fiffiga kroppen och finurliga knoppen (i samarbete med Kronprinsessparets stiftelse GEN-PEP)

Sagasagor: Studsmatta, simskola och en borttappad Tigertass tilldelades priset: Din bok - Vårt val, Svenska Bokhandelsmedhjälpareföreningens årliga pris för bästa barnbok år 2016.
Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2017-09-14
Mer om...
 • Författare

  Josefine Sundström
 • Recensionsdatum:

  2017-09-14
 • ISBN:

  9789163896187
 • Genre:

  Bilderböcker
 • Utgivningsår:

  2017
 • Mediakontakt:

  Jenny Helldahl
 • Bredd:

  155 mm
 • Höjd:

  217 mm
 • Djup:

  14 mm
 • Antal sidor:

  0
 • Vikt:

  0,339 kg
 • Serie:

  Sagasagor
 • Illustratör:

  Emma Göthner
 • Formgivare:

  Charlotta Berglin
Författaren
Josefine Sundström

Foto: Peter Knutson

Josefine Sundström

JOSEFINE SUNDSTRÖM är född i Upplands Väsby, utbildad balettdansös och har under många år arbetat som barndanspedagog. Hon har även arbetat som programledare på SVT och Sveriges Radio med barn- och ungdomsprogram som: Vi i Femman, Junior Jeopardy, Lilla Melodifestivalen och småbarnsprogrammet Klara Färdiga Gå. Josefine Sundström författardebuterade 2010 med romanen Vinteräpplen. Två år senare kom boken om Boel och Oscar. Barnböckerna om Saga är Josefines första och boken Sagasagor:fiffiga kroppen och finurliga knoppen gavs ut i samarbete med Kronprinsessparets organisation Gen-Pep som främj...

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Illustratören
Emma Göthner

Foto: Caroline Andersson

Emma Göthner

EMMA GÖTHNER är utbildad i grafisk design och illustration på Konstfack. Hon är verksam som frilansillustratör och har sedan barnboksdebuten 2007 illustrerat bilderböcker med säker hand. Hon har förmåga att hitta både humor och allvar i sina scener. För Bonnier Carlsen har hon även illustrerat boken Pejjes alla frågor och Sagasagor: studsmatta, simskola och en borttappad Tigertass. Boken Sagasagor: fiffiga kroppen och finurliga knoppen gavs ut i samarbete med Kronprinsessparets organisation Gen-Pep som främjar barns hälsa.

Läs mer om Illustratören

Fler böcker av Illustratören

Illustratörens alla böcker
Mer om...