Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Ta det som en man

Författarbilder

257437 257440 257438 257439 261921

"Det var helt omöjligt att lägga undan den! Jag låg vaken i flera timmar, läste och kollade på de fina illustrationerna. Inte förrän jag läst ut hela boken kunde jag lägga ifrån mig den ... "Ta det som en man" handlar om hur det är att vara tonårskille i dagens samhälle. Om hur du förväntas vara, och hur det är när man inte lever upp till de förväntningarna. Boken är skriven på ett naket, självutlämnande och helt ärligt sätt. Det är just den här ärligheten som fångar läsaren ... "Ta det som en man" är smart skriven och kombinationen text, bild och musik är genialisk. Nessvold har gjort ett fantastiskt jobb med den här boken, som kan beskrivas som ett litterärt påskägg fyllt med text och bild."

Södermanlands Nyheter

Ta det som en man

Ta det som en man – hur fan gör man det?
Köp

Vi killar får fortfarande lära oss att vi ska kunna ta en smäll, och inte får gråta eller snacka om känslor. Men jag tror att vi och alla omkring oss skulle må bättre av en förändring. En förändring som börjar med oss själva - med att vi män och killar vågar ifrågasätta mansrollen och visa vilka vi är under den hårda ytan. Vi måste våga visa oss för varandra och prata om våra erfarenheter för att tillsammans kunna överge de destruktiva och begränsande manlighetsnormer som inte bara skadar samhället, utan också oss själva.

Det här är mitt bidrag. Varken förskönat eller med ansvar för moral. Mot machokulturen, för en ny sorts manlighet.

Hampus Nessvold är ett ungt stjärnskott som artist och programledare i TV och radio som nu gör en personlig djupdykning i mansrollen.

I kapitlen om sex, våld, vänskap, porr, kärlek och kroppskomplex delar han med sig av sina erfarenheter av till exempel manlig vänskap, olycklig kärlek, bögtest, sexmisslyckanden, och hur det känns att ha Smålands kanske smalaste handleder. För alla som är eller känner en ung man.

 


Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2017-09-14
Mer om...
 • Författare

  Hampus Nessvold
 • Recensionsdatum:

  2017-09-14
 • ISBN:

  9789163896132
 • Genre:

  Personlig utveckling
 • Utgivningsår:

  2017
 • Bredd:

  156 mm
 • Höjd:

  227 mm
 • Djup:

  19 mm
 • Antal sidor:

  136
 • Vikt:

  0,471 kg
 • Formgivare:

  Caroline Linhult
Författaren
Hampus Nessvold

Foto: Sotarn

Hampus Nessvold

HAMPUS NESSVOLD är programledare och har lett bland annat ”22 kvadrat” i P3 vilket även nominerades till Eurovisonens tv- och radiopris Rose d’Or, ”Tänk till snackar stress” på UR/SVT1, webbserien ”Hampus gör sommaren” och FATTA MAN ”Det börjar med mig” – stafettpodcast. 2014 släppte han sin hyllade debutsingel ”Thinking Out Loud” som han våren 2016 följde upp med singeln ”Harder Faster”.  

Läs mer om författaren Författarens alla böcker
Mer om...