Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Konsten att ha sjukt låga förväntningar

Författarbilder

216058 216057 216056 216059 216060
"Den här boken är genuint rolig och den blinkar glatt till alla självhjälpsböcker som ska lotsa läsaren till framgång/.../det bästa jag läst på länge", Helene Ehriander, BTJ-häftet

Konsten att ha sjukt låga förväntningar

Efter Greg kommer Kent!
Köp

”Ta del av mitt halvkassa liv och gör sedan tvärtom.” Så säger Emanuel Kent Sjögren. Andlig vägledare i den här boken. I en sanslöst uppfriskande debut med lika delar skratt och svärta tar vi emot Emanuel Kents livsfilosofiska råd medan han trasslar sig genom hösten på högstadiet.

Grundbulten i Emanuel Kents filosofi är: sänk förväntningarna. Punkt. Är dina förhoppningar och förväntningar noll så kan du inte bli besviken. Och det ska visa sig vara en rimlig hållning till livet för Emanuel Kent som vill omfamna mer av livet, och har större ambitioner med sina tonår än att hänga med (enda) kompisen Tore.

När det extraordinära händer att Tore är borta från skolan en tid öppnar det upp för förändring i kompiskonstellationerna. Emanuel, den nya tjejen och skolans okrönta drottning bildar plötsligt ett lunchgäng på matrasterna. En kylskåpsmagnet, en kyss och ett fiskespö höjer ofrånkomligen förväntningarna på livet. Hög på förändringen och girig på mer säljer Emanuel ut Tore och bävar sedan för konsekvenserna.

Man ler, fnissar, flabbar och suckar med en klump i halsen i mötet med genomälskvärda Emaunel Kent. För alla som läst om, älskat - och växt ifrån - Greg i "Dagbok för alla mina fans", erbjuds alltså nu en liknande antihjälte, fast i tonårsupplaga med stor näsa, finnar och fjun på överläppen.

Skriv en kommentar

Läsarkommentarer (1 st)

 • Jag tycker inte att boken hade någon större handling, jag fattade inte riktigt vad den handlade om men den var behaglig att läsa och jag gillade att göra det, nu mera är emanuel kent min andlige vägledare

  wilma månsson | 29 september 2015
(1 av 1)

Visa fler

Recensionsdatum 2014-01-15

7 maj 2014

Läsinspiration på Vetenskapsfestivalen!
Vetenskapsfestivalen är just nu igång i Göteborg. Bonnier Carlsen är stolta och glada över a...
Läs mer
Visar 1 av 1

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Åsa Asptjärn
 • Recensionsdatum:

  2014-01-15
 • ISBN:

  9789163878053
 • Genre:

  Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
 • Utgivningsår:

  2014
 • Serie:

  Emanuel Kent Sjögren
Författaren
Åsa Asptjärn

Foto: Emil Malmborg

Åsa Asptjärn

ÅSA ASPTJÄRN är född 1972 och bosatt i Malmö. Hon är verksam som komiker och textförfattare och har skrivit manus för radio, teve och teater. Konsten att ha sjukt låga förväntningar är hennes första bok. Åsa älskar för övrigt Star Wars, loppisar och Berlin.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...