Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Liten svart hund i natten

Författarbilder

239358 239366 239359 239360 239365 239367 239362 239363 239361 239364

" Det här är en förtrollande magisk 'sann' sagobok, en skönhetsupplevelse för alla åldrar och speciellt för alla hundälskare." Belinda Graham, Tidningen Kulturen

"... en trösterik berättelse för alla som någon gång känt sig vilsna i tillvaron." Heléne Ehriander, Bibliotekstjänst

"... en vacker och sorgsen liten kapitelbok om hopp och förtvivlan ...", Petter Lindgren, Aftonbladet

Liten svart hund i natten

Borttappad hund följer sin noskänsla - perfekt för högläsning eller att läsa själv
Köp

Samson är en liten svart hund, en sådan där glad som hälsar på alla andra hundar, också de stora sura. Han är inte rädd av sig. Men en gång blev han det, fast det visste bara grannflickan Adina. Hon hade sett honom komma springande på gatan mitt i stan, vild av skräck!

Samsons matte hade ramlat ihop i tunnelbanan och burits bort av ambulansmännen. Hunden hade de inte brytt sig om i brådskan. Han sprang och sprang, ända tills han kom till den stora parken som han och matte brukade gå i. Där kände han igen sig och kröp utmattad in under en buske för att sova. Han var hungrig och törstig. Och ensam. Ingen ropade längre på honom. Han var inget annat än en liten svart hund i natten.

Hundar är speciella varelser. De litar på oss människor; att vi ska sköta om dem och ge dem mat och tak över huvudet. Och i gengäld är de oss trogna in i döden. Men vad händer om en hund skulle komma bort från sin matte eller husse? Det vill barnboksförfattaren Rose Lagercrantz undersöka i den här berättelsen. Ivrig och förundrad följer berättaren sin fyrfota hjälte hack i häl under hans försök att hitta tillbaka till matte ...

Efterhand utvecklas berättelsen till en oemotståndlig miniroman om att tappa bort sig, hålla ut och komma till rätta igen - genom att förlita sig på sin noskänsla. Här finns plats för stora känslor, spännande händelser och skiftande miljöer. Det är hjärtevarmt och inkännande, berättat på ett kristallklart och lättillgängligt språk. Genomillustrerad i färg av konstnären och skulptören Rebecka Lagercrantz, som fångar hundens glada och optimistiska personlighet på kornet. Och tack vare hundens strapatsrika färd genom staden får läsaren en målande stockholmsskildring.


Skriv en kommentar

Recensionsdatum 2017-10-26
Mer om...
 • Författare

  Rose Lagercrantz
 • Recensionsdatum:

  2017-10-26
 • ISBN:

  9789163895548
 • Genre:

  Skönlitteratur barn och ungdom: djurberättelser, hästböcker
 • Utgivningsår:

  2017
 • Bredd:

  155 mm
 • Höjd:

  217 mm
 • Djup:

  12 mm
 • Antal sidor:

  80
 • Vikt:

  0,3 kg
 • Illustratör:

  Rebecka Lagercrantz
Författaren
Rose Lagercrantz

Foto: Helén Karlsson

Rose Lagercrantz

ROSE LAGERCRANTZ har skrivit närmare femtio böcker sedan debuten 1973, där böckerna om Metteborg kanske är de mest lästa. Sedan 2010 har Dunne, som går i Metteborgs klass, fått fem egna hyllade böcker. De är översatta till ett tjugotal språk och har fått en mängd utmärkelser. Rose har själv en liten svart hund.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Illustratören
Rebecka Lagercrantz

Rebecka Lagercrantz

REBECKA LAGERCRANTZ, barnläkare, konstnär och skulptör med egen brännugn. Road av stockholmiana, vilket ofta syns i hennes bilder. Har samarbetat med Rose Lagercrantz i ett trettiotal böcker. Saknar husdjur men har i gengäld  två döttrar hemma.

Läs mer om Illustratören

Fler böcker av Illustratören

Illustratörens alla böcker
Mer om...