Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Böckerna, pusslen, spelen

Tolv ungdomar från tolv uråldriga släkten är kallade till slutstriden. Den släkt som vinner blir ensam kvar på jorden. Alla andra människor dör.
Under tusentals år har familjer övat varje generation i hur de ska överleva och döda om de blir kallade som spelare i slutstriden. De som är mellan 13 år och 19 år och 364 dagar är ständigt beredda. Men ingen har blivit kallad. Förrän nu. Tolv meteoriter slår ner på jorden och tolv familjer skickar iväg ett barn till Xi'an i Kina där spelet börjar ...


Varje del i trilogin kommer att innehålla ett interaktivt superpussel bestående av ledtrådar och gåtor skiktade i texten. Pusslen är utformade i samarbete med kryptografer i världsklass.
Gåtan kan lösas med bara boken, men extra hjälp och fördjupning finns i ett internationellt mobilt realityspel som skapas av Googles Niantic Labs. Målet är att hitta nyckeln till en glaskista full med guld. En stor prissumma står på spel för varje bok i Endgame-serien. Inför Kallelsen kommer en stor mängd guld att visas upp bakom skottsäkert glas. När pusslet är löst ges en nyckel varpå guldet kan begäras - en händelse som kommer att sändas live på Youtube.

Om boken

Bokomslag Endgame James FreyDe flesta civilisationer har berättelser, sagor, om gudar eller varelser som kommet ner till jorden från himlen. Tyvärr är det inga sagor. Och nu är de där varelserna är tillbaka för att kräva in det som människorna lovade dem. Tolv ungdomar från tolv uråldriga släkten är kallade till slutstriden och reglerna är enkla: Den släkt som vinner blir ensam kvar på jorden. Alla andra dör.  Spelet kan börja. 

Läs mer om Endgame: Kallelsen

Köp boken

Om James Frey

James Frey, författaren bakom EndgameJames Frey är född 1969 i Cleveland, USA. Han är mannen bakom den omtalade boken “Tusen små bitar”, en roman med självbiografiska inslag. Han har skrivit flera romaner för vuxna och ungdomar och hans böcker är översatta till 42 språk. James bor i New York med sin fru, dotter och hund och har utkommit med fyra vuxenromaner, där samtliga varit internationella bästsäljare.

james-frey.com

Följ Endgame: