Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Sara Kadefors

Sara Kadefors

  • Aktuell utgivning:

Sara Kadefors är född 1965 och växte upp i Landvetter utanför Göteborg. När hon var yngre var hon med i olika dans- och teatergrupper och tänkte bli skådespelare. Men då försöket att komma in på scenskolan i Malmö inte lyckades kom hon på andra tankar. Efter flera olika jobb och fristående kurser på universitetet började Sara Kadefors läsa till journalist på folkhögskola. Under utbildningen insåg Sara Kadefors att radio som media passade henne bra. Vi lyssnare minns henne från program som Morgonpasset, tillsammans med Tomas Tengby och Stefan Liv, samt Söndagsskolan. Parallellt arbetade Sara Kadefors på SVT, på Filmkrönikan som recensent och reporter. Hon flyttade senare till Stockholm, där hon idag bor med sin familj.

Sara Kadefors har alltid tyckt om att skriva och har uppmuntrats att göra det. Det var också anledningen till att hon utbildade sig till journalist. Idag arbetar Sara Kadefors inte längre journalistiskt utan skriver manus till teveserier och film. Hennes novellfilm "Nancy hade inga problem med det" hade premiär under Göteborgs filmfestival 2002.

Och så finns böckerna, som mottagits med stor glädje av såväl kritiker som läsare. För ”Långlördag i city” tilldelades Sara Kadefors 2001 års Slangbella, ett litterärt debutantpris som syftar till att belöna en författare som valt att skriva för just barn och ungdom, och delas ut av Författarförbundets Barn- och ungdomssektion.

2001 tilldelades Sara Kadefors årets Augustpris för tonårsromanen i klassen bästa barn och ungdomsbok för ”Sandor slash Ida. Juryns motivering: ”Anonymiteten på nätet är den miljö som gör det möjligt för Sandor och Ida att träffas, leka med sina identiteter och upptäcka vilka de är. Sara Kadefors har flätat ihop två jämbördiga historier på ett otvunget sätt samtidigt som hon berör de stora existentiella frågorna. Problemen skymmer inte människorna i hennes bok och den första kyssen är inte lösningen på allt.” Boken fick även det Svenska BMF:s (Bokhandelsmedhjälparföreningen) pris ”Din Bok - Vårt Val" 2002.

2010 kom ungdomsromanen ”Nyckelbarnen”. Det är en drabbande roman om när viljan att göra rätt fullkomligt går över styr.

Lika rak som tidigare är Sara Kadefors när hon vänder sig till små barn med bilderboken om Sigrid i ”Sigrid ett svin (2004).

Sara Kadefors skrev Sveriges Radio P4:s julkalender 2011 Allt du önskar dig, där hon ville skildra ett konsumtionssamhälle där allt fullkomligt går över styr.

Sara Kaderfors skriver även vuxenromaner.27 februari 2017

10 böcker för lovets lata stunder
Skippa skidbackar, isiga promenader, badvaksdopp eller vad du annars väljer att friska upp...
Läs mer

18 november 2015

Omslagstävlingen för Sara Kadefors nya bok avgjord – nära 2000 skolelever har deltagit!
Omslagstävlingen för Sara Kadefors nya bok, ”Billie: avgång 9: 42 till nya livet”, blev en...
Läs mer

13 november 2015

Vårens utgivning från Bonnier Carlsen!
  Inlägget Vårens utgivning från Bonnier Carlsen! dök först upp på Bonnierförlagen .
Läs mer

2 november 2015

Välkommen på barnboksfrukost hos Bonnier Carlsen
V Inlägget Välkommen på barnboksfrukost hos Bonnier Carlsen dök först upp på Bonnierförlagen...
Läs mer

1 oktober 2015

Bonnier Carlsen och Sanoma Utbildning arrangerar omslagstävling
Bonnier Carlsen och Sanoma Utbildning söker kreativa, unga talanger som kan formge omslaget...
Läs mer
Visar 2 av 5

Visa alla