Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Fredrik Persson

Fredrik Persson

Författaren Fredrik Persson (född 1976) arbetar till vardags på en advokatbyrå. Tillsammans med journalisten Linda Belanner har han skrivit ungdomsromanerna om Zahra och Mattias: Du kanske inte vet det, men Döden spelar faktiskt inte handboll (2012) och Och bingo är bara för de förlorade (2013).

Fredrik växte upp i Trollhättan. På Trollhättans barn- och ungdomsbibliotek läste han egendomliga historier om trollkarlar och rymdkolonier och hemma skrev han egna små berättelser på föräldrarnas gamla Facit-skrivmaskin: ”Jag kunde sitta där i timmar, inspirerad av allt jag läst på biblioteket. Om jag saknade någon historia så skrev jag min egen för att fylla den luckan.”

Efter gymnasiet studerade Fredrik juridik i Göteborg och blev advokat. Men lusten att skriva fanns kvar. Han skrev noveller, satt uppe länge på nätterna framför laptopen och gick en veckas skrivkurs på Biskops-Arnö folkhögskola. Så en tidig höstkväll hamnade han på en skrivkurs med inriktning på barn och ungdom: ”Samma kurs som en tjej som heter Linda råkade vara på. Vi beslutade oss för att skriva något tillsammans, som blev vår gemensamma debutroman Du kanske inte vet det, men döden spelar faktiskt inte handboll.”

Och bingo är bara för de förlorade

Fredrik Persson Linda Belanner

Ett år har gått. Zahra och Mattias går i nian och är trevande kära i varandra. Allt verkar vara...

  • Genre: Skönlitteratur barn och ungdom: äventyrsböcker och deckare
  • Bandtyp: E-bok, Kartonnage
  • Recensionsdatum: 2013-04-29
  • Utgivningsår: 2013
Titel / Författare
Ålder
Genre
Datum
Skriv ut
ajaxLoader
Visar 2 av 2 träffar