Filmtävling

Filmtävling

Gör din egen animerade LasseMaja-film och vinn en exklusiv biovisning av Tågrånarens hemlighet för dig och din klass! Tågrånarens hemlighet heter den nya Lasse-Maja-filmen som har biopremiär till sportlovet 2020. Biovisningen bokas på den ort där vinnaren/vinnarna bor. Tävlingen görs i samarbete med SF.

Du kan göra din film själv, eller tillsammans med kompisar.

Är du lärare?
Det går utmärkt att delta i tävlingen med en film som klassen gjort tillsammans, eller skicka in flera bidrag som klassen gjort i smågrupper.

Så gör du stop motion-film

I Omar Rauks filmskola lär du dig hur du gör en sorts animerad film som kallas stop motion. Det är roligt och lätt att göra stop motion-film! Använd förslagsvis appen Stop Motion Studio. Den är gratis att ladda ner på mobil och iPad. Du kan också ta andra appar till hjälp, t ex iMovie. Har du tillgång till andra program eller vill du filma med gammal hederlig filmkamera? Välj själv!

Hitta på en handling!

Behöver du hjälp på traven kan du utgå ifrån Martin Widmarks förslag på sidan 3 i Omar Rauks filmskola som finns att ladda ner nedan.

Gör egna LasseMaja-karaktärer!

Rita själv, eller använd Helena Willis klippdockor i Omar Rauks filmskola.

Börja filma!

Omar Rauks filmskola beskriver hur du enkelt skapar en egen film i Stop Motion Studio.

Ladda ner Omars Rauks filmskola här.

Skicka in din film till: filmtavling@bonnierforlagen.se senast den 13 december. Om filmen är större än 10 MB, skicka via Sprend eller We Transfer. Du kan också ladda upp din film på youtube och maila länken.

OBS! Ange namn, mailadress och telefonnummer i mailet. Om du inte vill att din film visas i Bonnier Carlsens, SFs och/eller Lasse-Majas detektivbyrås kanaler, skriv det i mailet. Vill du lägga upp filmen i dina egna sociala mediekanaler så går det så klart bra! Använd gärna hashtag #filmmysteriet

Juryn

Juryn

I juryn ingår Martin Widmark, Helena Willis, en representant från bokförlaget Bonnier Carlsen samt en representant från SF. Juryns beslut kan ej överklagas. Vinnarna kontaktas personligen.

2:a och 3:e pris
2:a och 3:e pris är en klassuppsättning valfri LasseMaja-titel. Privatpersoner vinner istället ett bokpaket med ett ex av samtliga LasseMaja-titlar. Vinnarna kontaktas personligen.

Vem är Omar Rauk?

I Filmmysteriet, den 28:e och senaste boken i serien om Lasse-Majas detektivbyrå, får vi stifta bekantskap med stjärnregissören Omar Rauk. Han kommer till Valleby för att spela in film och bjuder in Vallebyborna till en audition. Det han inte vet om film är inte värt att veta. Tycker han själv.

Vem är Omar Rauk?
Om Tågrånarens hemlighet

Om Tågrånarens hemlighet

I Tågrånarens hemlighet, som har biopremiär i februari 2020, har Lasse och Maja fått sin detektivbyrå nedlagd av polischefen i närliggande Kristinelund när Klara söker upp dem. Hon behöver hjälp med att bevisa att hennes pappa Ferdinand är oskyldig till tågrånet han dömts för. Lasse och Maja ser nu sin stora chans att få upprättelse, att visa att de visst kan lösa brott!