Om förlaget

Sveriges ledande barnboksförlag

Välkommen till Bonnier Carlsen

Bilderböcker. Berättelser för unga vuxna. Pixiböcker. Faktaböcker. Lättlästa böcker. Och slukarläsning såklart!  På Bonnier Carlsen arbetar vi med att hitta, utveckla publicera och sprida berättelser för barn och unga.

Tillsammans med författare, illustratörer och andra samarbetspartners jobbar vi med utveckling av böcker och manus, redigering, läsbarhet, formgivning, tryck, digital publicering likväl som lansering, försäljning och kommunikation.

Välkommen till Bonnier Carlsen
En bok för varje barn

Vad gör vi?

På Bonnier Carlsen arbetar vi med att hitta, utveckla publicera och sprida berättelser för barn och unga. Tillsammans med författare, illustratörer och andra samarbetspartners jobbar vi med utveckling av böcker och manus, redigering, läsbarhet, formgivning, tryck, digital publicering likväl som lansering, försäljning och kommunikation.

Vårt mål är att ge ut en bok för varje barn, oavsett ålder, ursprung, intressen, behov och förmågor. Vi vill sprida berättelser som berör, upplyser, underhåller och utvecklar. Utgångspunkten är alla barns lika värde. Nyfikenhet och barnperspektiv är liksom kvalité och mod viktiga ledstjärnor för oss. Våra berättelser ska spegla vår samtid och samtidigt öppna dörrar till det okända. Med våra böcker önskar vi ge barnen en större värld!

Bonnier Carlsen fick sitt namn 1993 vid en sammanslagning av dåvarande Bonniers Juniorförlag och Carlsen if – men Bonniers har gett ut böcker för barn och unga ända sen slutet av 1800-talet. Idag ger vi ut omkring 120 nya titlar per år.

Vi är stolta över att många av Sveriges mest lästa, prisbelönta och älskade författare och illustratörer finns utgivna hos oss.

Hoppas att du hittar din favoritbok!

Vad gör vi?