Skicka in manus

Författardrömmar

Om du har skrivit ett manus till en barn- eller ungdomsbok

Då är du välkommen att skicka ditt manus till Bonnier Carlsen för läsning. Vi tar inte längre emot pappersmanus, utan du skickar in ditt manus med följebrev.

Om du har skrivit ett manus till en barn- eller ungdomsbok
Författardrömmar

Manus

Alla manus som kommer till oss registreras och läses av en eller flera personer. Vi strävar efter att återkomma med besked inom cirka tre månader. Under sommaren har vi inte möjlighet att gå igenom manus på samma sätt som under resten av året. Räkna därför med att manus som skickats in då kommer att få besked något senare.

Du behöver inte göra illustrationer. Om vi ger ut din bok kommer förlaget att förmedla kontakt med en illustratör. Om du har illustrationer är du självklart välkommen att bifoga dessa som filer.

Ditt följebrev behöver inte vara långt, det räcker med några rader om dig själv och ditt manus. Ditt manus och följebrev skickar du in via vårt digitala system.

Läs gärna våra tips om hur man pitchar ett manus!

 

Manus
Manushantering

Skicka in ditt manus med följebrev via vårt digitala manussystem

Vi ser gärna att du använder dig av PDF-format. Ditt följebrev behöver inte vara långt, det räcker med några rader om dig själv och ditt manus.

Skicka in manus
Författardrömmar

Pitcha din idé till en bok för unga vuxna

Även om du inte har ett helt bokmanus att skicka in så finns det möjlighet att pitcha din idé för oss. Kanske saknar du i dagsläget förutsättningen att skriva ett manus på flera hundra sidor på vinst och förlust. Då kan vi i bästa fall komma i kontakt med dig i ett tidigare skede och om vi tror på idén skulle vi kunna hjälpa till att styra projektet åt rätt håll.

I andra lägen kanske du redan skriver, fast i en annan bransch. Du kanske har ett filmmanus, teatermanus, eller skrivit en radiopjäs och inser att din berättelse passar bättre i bokform.

Eller så har du aldrig tänkt tanken att skriva en bok, men råkat komma på världens bästa, starkaste eller roligaste berättelse som du känner att alla borde få ta del av.

Håll din pitch så kort och koncis som möjligt.

Det är bra om du har med nedanstående punkter i din pitch.

• Boken i en eller några få meningar

What’s the hook and what’s the twist? Vad handlar berättelsen om, egentligen. Försök skriva de här meningarna så konkret och spännande som möjligt så att vi bara måste läsa mer.

• Kortfattat om handlingen

Skriv hela berättelsen på ungefär ett A4:a. Vi vill få veta alla de viktigaste händelserna, förstå vändningarna och känna de viktigaste karaktärerna. Vi vill här också förstå vad boken handlar om i grunden, vilket tema/ämne boken berör.

• Vem ska läsa boken?

Och varför bara måste vi och alla andra läsare läsa just den här boken. Vad är det unika i berättelsen? Varför kommer den beröra så mycket.

• Kort om dig/er och VARFÖR ni har skrivit boken

Varför behövs boken, varför borde vi ta bokidén vidare.

• Exempel på textens stil och ton

Vi ser gärna att du skriver och skickar in de inledande sidorna i boken. Du får gärna även skriva den viktigaste/starkaste scenen i boken, med scenen innan och efter, så att vi får känna texten när den är som intensivast/roligast/mest spännande.

Skicka in pitch

Skicka in din pitch via vårt digitala manussystem

Vi ser gärna att du använder dig av PDF-format. NB !Vi uppdaterar vårt manussystem och just nu är det inte möjligt att skicka in manus till oss. Sidan för att skicka in manus beräknas vara åter i bruk fredagen den 9 februari. Tack för ditt tålamod

Bild och form
Författardrömmar

Bild och form

Vi letar ständigt nya illustratörer och formgivare. Skicka gärna in din digitala portfolio som lågupplöst pdf (max 5 mb). Pdf-portfolion bör även innehålla dina kontaktuppgifter samt ev länkar till hemsida eller webbgalleri. Ansökningar som överstiger 5 mb kommer inte att kunna besvaras.

Skicka din portfolio till: info@bonniercarlsen.se.