Bonnier Carlsen, 2022-01-16

4 böcker för att göra barnen redo för tandläkaren

Ska du med dina barn till tandläkaren? Känns det lite nervöst eller pirrigt? Det är inte alltid lätt att förklara hål för en tvååring som vägrar borsta tänderna. Böcker kan spela en avgörande roll för att lära barnen om tänder, tandhygien och besök hos tandläkaren och är ett enkelt sätt att förbereda dem till besöket hos tandläkaren och minska eventuell oro.

Pelle Svanslös skola. Borsta tänderna av Gösta Knutsson, Maria Frensborg

Köp boken här

En bok som gör tandborstningen roligare! Visste du att katterna i Uppsala också går till tandläkaren. Det är sant! Boken innehåller sånger, ramsor och massor av knep för att få barn intresserade av tandborstning.

Ålder: 0–5 år

Puck hos tandläkaren av Anna-Karin Garhamn

Köp boken här

Det är dags för Puck att hälsa på hos tandläkaren. Vad spännande! Vad gör man där? Hos tandläkaren finns en häftig stol som rör sig uppåt och bakåt ända tills Puck ligger alldeles platt! Rolig igenkänning för nyfikna barn om att gå till tandläkaren för första gången!

Ålder: 3-6 år

Hugo, gapa stort av Mia Nilsson

Köp boken här

Rädd för tandläkaren? Då är du inte ensam. Hugo gör allt för att slippa laga sin onda tand - krokodiler har ju så många ändå! En varm och rolig bilderbok på temat att övervinna sina rädslor och vara noggrann med tandborstningen.

Ålder: 3-6 år

Prick och Fläck tandtrollar av Lotta Geffenblad

Läs och lyssna på boken här

Prick har fullt av prickar på tänderna och Fläck har massor av fläckar på sina – iiiii! Mot tandläkaren på fläcken! Tandläkaren konstaterar att Prick och Fläck nog ätit väldigt mycket godis. Först borrar han och sedan lagar han hålen med en gegga. När den stelnat syns det inga prickar eller fläckar – ett riktigt tandtrolleri!

Ålder: 3-6 år