Bonnier Carlsen, 2022-03-08

8 böcker som utspelar sig i rymden

Svarta hål, kometer och främmande planeter – rymden är en spännande plats att upptäcka. Här kommer åtta fartfyllda böcker för dig som vill utforska universum!

Pelle på planetfärd av Jan Lööf

Bertil Enstöring gillar lugn och ro, men han får aldrig någon ro, då gubben Björkman ständigt stör. Bertil kommer fram till att jorden har blivit en allt för irriterande plats att bo på och bestämmer sig för att ta sitt pick och pack till en ny planet. Men det dröjer inte länge innan han återigen blir störd av Björkman. Bertil måste få hjälp, han kontaktar din vän Skrot-Nisse, men han är för gammal för att åka till rymden, men kanske kan Pelle vara sugen på ett nytt äventyr?

Ålder: 3-6 år

Köp boken här

Rymdpiloterna på spelplaneten av Magnus Ljunggren

Bokserien om rymdpiloterna är ett fartfyllt äventyr som utspelar sig i rymden.
I den senaste boken ”Rymdpiloterna på spelplaneten” får tre unga rymdpiloter höra talas om en planet där man kan spela tevespel dygnet runt. På planeten finns det dessutom godis i överflöd och fluffiga, roliga varelser att umgås med. Men det verkar också finnas en mörk hemlighet under marken på spelplaneten…

Ålder: 6-9 år

Köp boken här

Mars tur och retur: De utvalda av Roger Dackegård & Lova Eriksson

Drömmer du om att en dag få utforska universum? Då kan denna nya actionfyllda serie vara något för dig.

Vi får möta Svea och Sydney som går på rymdakademin i Lappland och där är dagen med stort D kommen. Raketen står redo och äntligen ska de få veta om dem är de utvalda, som får följa med på den första elevexpeditionen till Mars. Plötsligt händer något oväntat – strömmen går och allt blir svart. Nu verkar hela uppskjutningen vara i fara…

Ålder: 6-9 år

Boken släpps 22 mars

Köp boken här

Så funkar det: Jorden i universum av Mats Wänblad

Får du aldrig nog av häftiga fakta om rymden? Då är detta boken för dig. I ”Så funkar det: Jorden i universum” får du bland annat lära dig om vårt solsystem, universums lagar, gravitation, svarta hål. Du får också lära dig hur man skiljer på stjärnor och planeter, vad det finns för myter och fakta om det vi ser på natthimlen och mycket mer.

Ålder: 6-9 år

Köp boken här

Kung pow; Hotet från rymden av Ola Lindholm & Johan Lindqvist

Mänskligheten hotas av en asteroid som färdas mot jorden. Sam, mästare Ju och Aisha följer direktsändningen från månen. Teknikgeniet mr Nono är på plats och har ett vapen som spränger asteroiden i småbitar. Men plötsligt verkar mr Nono rikta vapnet mot jorden, Sam och Mästare Ju bestämmer sig för att ta sig till månen för att stoppa honom.

Ålder: 9-12 år

Köp boken här

Till Vial: 8400 dagar kvar av Henrik Ståhl

Jorden är på väg mot sin undergång. På rymdskeppet på väg mot räddning på planeten Vial befinner sig syskonen Keaton och Gladys. En dag ger rymdskeppet signaler om att det finns ytterligare en varelse ombord och allting ställs på sin spets – kommer detta bli syskonens räddning eller undergång?

”Till Vial” är ett fängslande sci-fi-äventyr och en varm relationsroman mellan två syskon som bara har varandra.

Ålder: 9-12 år

Köp boken här

Kepler62: Resan av Timo Parvela & Bjorn Sortland

Översättare: Marjut Hökfelt

I den tredje boken i rymdserien Kepler62 har jordens naturresurser minskat och regeringen har beslutat att de måste utforska om det är möjligt att leva med bättre förutsättningar på en annan planet. Några barn skickas ut på expedition i rymden, där målet ligger 1200 ljusår från jorden - planeten Kepler62e. Men det verkar som att något inte stämmer? Resan blir tuff och rent av livsfarlig och barnen ställs inför svåra val.

Ålder: 9-12 år

Köp boken här

Pandemi av Maths Claesson

Samlingsvolym med böckerna om Linux.
Vi får möta en ung kille i ett framtida Stockholm som drömmer om att en dag bli rymdpilot. Linux befinner sig på rymdstationen Kristallstaden där han börjat ett helt nytt liv och där kan han nästan ta på sin dröm att bli rymdpilot. Men när planeten jorden hotas av en pandemi och Linux vänner och familj behöver hans hjälp, faller allt samman. Kommer Linux nå sin dröm?

Ålder: 12-15 år

Köp boken här