Bonnier Carlsen, 2021-04-27

Alba och landet Bortom – vi bjuder på ett läsprov

Den 11 juni utkommer Alba och landet Bortom av Henrik Johansson och Mårten Gisby. Boken är ett storslaget fantasy-äventyr med inslag av skandinavisk mytologi. Här bjuder vi på ett läsprov ur boken:

Ladda ner ett läsprov

Om boken

Alba lever med sin farbror Odd i den lilla staden Värend. Hon blir vän med Idun som bor på Björkagård, och får av hennes faster Siri lära sig om växter och djur, men även naturmedicin, runor och uråldriga formler. På gården sker märkliga saker: djuren beter sig inte som djur brukar, en liten figur stryker omkring, och i jordkällaren finns en sten med främmande tecken. Varför har Siri kommit till Värend? Och varför blir Odd arg när han får höra om Siri? När Björkagård visar sig vara ingången till en annan värld bestämmer sig Alba för att ta reda på sanningen.

I Landet Bortom, befolkad av älvor, tomtar och vikingar, råder maktkamp mellan häxmästaren och de upproriska trollstammarna. Alba prövas i sina färdigheter i runmagi och stridskonst och måste lära sig navigera i sin nya tillvaro. Men vem kan hon egentligen kan lita på?