Bonnier Carlsen, 2020-08-20

Ana Rodrigo Höjer ny marknadschef för Bonnier Carlsen

Ana Rodrigo Höjer har i dag utsetts till ny marknadschef för Bonnier Carlsen, Sveriges ledande förlag för barn- och ungdomslitteratur.

Mattias Fyrenius, förlagschef Bonnier Carlsen:

– Ana har en väldigt spännande bakgrund för oss och jag är säker på att hon kommer kunna hjälpa oss att nå ut än mer med våra fantastiska berättelser. Vi är inne i en expansiv fas just nu och det ska bli så roligt att jobba med Ana för att tillsammans se hur vi kan utveckla verksamheten ytterligare och ge våra böcker och läsningen/lyssningen den plats i samhället den verkligen förtjänar. Speciellt hennes digitala erfarenheter och hennes gedigna kunskaper kring varumärksestrategier tror jag blir intressanta för oss.

Tillträder under hösten

Ana Rodrigo Höjer kommer närmast från en roll som reklam- och varumärkeschef för Åhlens och har tidigare varit global affärsutvecklingschef och marknadschef för Starstable. Hon har en B.Sc. i Advertising & Marketing från Fashion Institute, New York. Hon tillträder under hösten som marknadschef för Bonnier Carlsen, en del av Bonnierförlagen som gett ut barn- och ungdomslitteratur sedan slutet av 1800-talet.

Ana Rodrigo Höjer om det nya uppdraget:

– Det känns som ett drömuppdrag att få möjligheten att jobba med teamet på Bonnier Carlsen, och alla fantastiska författare och illustratörer! Barn- och ungdomskultur ligger mig varmt om hjärtat och att få ansluta till Bonnier Carlsen med mina erfarenheter av varumärkesarbete och digital kommunikation i den expansiva och spännande period som de är inne i kändes som perfekt tajming för mig. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med mina kollegor på den nya marknadsavdelningen jobba för att allt fler barn och unga får tillgång till och möjlighet att upptäcka alla fantastiska berättelser och världar som ryms i en läsupplevelse, inte minst genom utvecklingen inom den digitala läsningen och lyssningen på barn- och ungdomssidan.

För mer information kontakta:

Mattias Fyrenius • förlagschef Bonnier Carlsen • 073-340 18 47

Ana Rodrigo Höjer • marknadschef Bonnier Carlsen • 070-142 48 00