Bonnier Carlsen, 2020-06-24

Bläddra i Bonnier Carlsens härliga höstkatalog

I höstens katalog presenterar vi med stolthet vinnarmanuset i Bonnier Carlsens stora manustävling. Stina Nilssons Det svarta regnet handlar om barns utsatthet, men också om barns styrka. Ett tema som kommer igen i flera av höstens böcker.

 

I år blev Barnkonventionen lag i Sverige och boken Du har rätt vill ge barnen kraft och insikt i sina rättigheter. I Vardagshjältarna och Trollkarlen Tyst, inspireras barn att stå upp för sig själva och våga uttrycka sin rätt. I många år har Rädda Barnen arbetat med begreppet Stopp! Min kropp! genom vägledningar för vuxna för att stärka barns kroppsliga integritet. I höst kommer de första böckerna som vänder sig direkt till barnen. Barns utsatthet i samhället kan se ut på så många olika sätt.

I höst är det 75 år sedan andra världskrigets krigsslut. Det uppmärksammar vi genom att ge ut en samlingsutgåva med klassikerna Ulrike och kriget och Ulrike och freden där vi får följa Ulrike som vid tretton års ålder är en helhjärtad nationalsocialist och tror blint på Tysklands rättvisa. Två av allt handlar om en svår och farlig tid och om hur judiska Eli tvingas skiljas från sin vän Luli, en vänskap som sträcker sig över både tid och rum.

Vi ger också ut en nyutgåva av Fjärde riket, en berättelse om hur ett skolarbete om Hitlers väg till makten genom propaganda och härskartekniker inspirerar Blenda till att störta skolans drottning. Men snart glömmer Blenda vad hon egentligen kämpar för. Det enda viktiga blir makten.